V Libuši se bojovalo o cenné body!

V Libuši se bojovalo o cenné body!

Datum vydání: 12.09.2022

Páté kolo ŠKODA Pražského MTB poháru v Libuši přineslo vyrovnané souboje o cenné body do celkového pořadí ve všech vypsaných kategoriích nejenom pražské soutěže horských kol v olympijském cross country pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů.

Tento slogan asi nejlépe přibližuje skutečnost, že nejmladší účastník závodů v Libuši, Daneček Drinka se narodil v roce 2021 a nastoupil do závodu odrážedel a naopak nejstaršímu závodníkovi, Josefovi Bulejčíkovi bylo v den závodu rovných 70 let a na startu i později v cíli si právem užíval respekt a aplaus celého závodního pelotonu.     
 
Prázdninová přestávka Pražského MTB poháru nijak nesnížila nasazení a odhodlání jezdců, což se odrazilo především ve vyrovnanosti jednotlivých závodů. V této souvislosti je třeba vyzdvihnout početně obsazené závody žáků a žákyň, které se rozhodovaly až v úplném závěru v podobě cílových spurtů. 
 


Precizně připravená trať přírodního okruhu v údolí libušského potoka byla před závodem i v průběhu dne zkropena několika dešťovými přeháňkami, což představovalo oproti minulým, prašným rokům vítanou změnu v podobě téměř ideálního, lesního, závodního povrchu zpestřeného nefalšovaným cyklokrosovým blátíčkem na loukách. 

V hlavních kategoriích mužů a žen si z Libuše odvážejí vítězství Petr Šich (Moravec Team) a Eliška Drbohlavová (Lawi Junior Team). Sledovaný byl kvalitně obsazený závod juniorů, který ovládnul český reprezentant a 24 muž mistrovství světa v Les Gets Patrik Černý před Václavem Naxerou (oba Expres CZ Tufo Team Kolín) a třetím v cíli Matějem Vikem z pražské Dukly.  
 
Registrační systém zaznamenal pro libušský závod rekordní počet startujících jezdců. Pro domácí a zároveň pořadatelský tým SK VELO Praha to představovalo jistou obavu, protože možnosti zázemí závodu jsou v Libuši už několik let daleko za potřebami a vysokou návštěvností seriálu, nicméně díky toleranci a disciplinovanosti účastníků se vše podařilo zdárně zvládnout. 
 
Před závěrečným závodem, který se uskuteční v neděli 25. září v Motole je naděje na zisk celkového prvenství, ve většině kategorií, v možnostech řady jezdců. Závodní loterie i zvládnutí finálového závodu, který určí držitele unikátní trofeje s pražskou dlažební kostkou budou divácky zajímavé. Motolský závod bude také Akademickým Mistrovstvím České republiky s potvrzenou účastí řady českých reprezentantů. Už nyní vás tedy zveme na "FINALE GRANDE" ŠKODA Pražského MTB poháru v lokalitě Traily Motol - jízda pod napětím.
 
Výsledky 5. kola ŠKODA Pražského MTB poháru na www.sportt.cz.
Průběžné pořadí seriálu po 5 závodech na www.sportt.cz.
Propozice 6. závodu v Motole na prahamtb.cz.
Přihlášky na 6. závod Pražského MTB poháru v Motole na www.sportt.cz.
 
Pražský MTB pohár 2022:
neděle 20. března         Motol - Velká cena NUTREND SPECIALIZED
sobota 16. dubna          Kbely - O pohár MČ Praha Kbely / Mistrovství Prahy
sobota 30. dubna          Zličín I. – Velká cena Café Calabrone
neděle   1. května         Zličín II. – O pohár starostky MČ Praha Zličín
neděle 11. září              Libuš – O pohár MČ Praha Libuš
neděle 25. září              Motol – Velká cena ŠKODA AUTO / Akademické MČR  
 
Zdroj: pořadatelé

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí