Úvodní závod seriálu Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků

Úvodní závod seriálu Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků

Datum vydání: 15.04.2024

Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP. 
 

 

V malebném prostředí historického centra Hradce Králové úspěšně započal letošní seriál Prima CUP, když se téměř tisíc cyklistů sešlo, aby změřili své síly po dlouhých zimních měsících. 
 

 

Výzva pro všechny účastníky přicházela ve třech variantách - 67 km, 47 km a 15 km. Zatímco slunečné počasí přálo všem závodníkům, největší pozornosti se dostávalo nejdelší trase dlouhé 67 kilometrů. 
 

 

Pestrá a zábavná trasa městskými lesy byla napínavá až do samého závěru, kde ve stejný čas protli cílovou pásku maratonský mistr ČR Lubomír Petruš z týmu D2 Mont Merida a český šampion v olympijském cross country Marek Rauchfuss z týmu Česká spořitelna Accolade.
 


Oba jezdci projeli zcela identicky cílový fotofiniš a tak se oba postavili trochu netradičně na nejvyšší stupeň. Třetí skončil Karel Hník také z D2 Mont Merida s odstupem 3:44. 

 

Mezi ženami dominovala na trase A Karla Löffelmann z České spořitelny Accolade, která zvítězila s časem 3:01:06 hodin. Za ní se umístily Adéla Šmídová z Training&Food a Lenka Štolbová z Endorphin Republic.
 

 

Na trase B dominoval Matyáš Veber z Merida BikeRanch Team Junior, zatímco mezi ženami se v této kategorii blýskla nejlepší Karla Nováková z Eleven Head CST Cyklolive. Trasu C, kterou si jako svou výzvu vybrala i primátorka města Pavlína Springerová, ovládli Adam Papoušek z Bike Freaks Holice a Barbora Famfulíková z Cykloklubu Jičín.
 

 

Během závodění dospělých se v areálu Stříbrného rybníka dopoledne představily také děti do 10 let, kterých se sešlo necelých dvě stě, aby si zazávodily v několika věkových kategoriích. 
 

 

Ceny nejúspěšnějším závodníkům předal Martin Dvořák, ministr pro evropské záležitosti České republiky, který svou přítomností podpořil prestiž celého podniku. Program vygradoval tombolou o horské kolo značky Merida. 

 

Dalšími zastávkami seriálu Prima CUP budou 18. května Silesia Bike Marathon a 26. května Merida Stolové hory. Oba závody se uskuteční jako nejvyšší domácí soutěž Škoda Auto Český pohár v maratonu.
 

 

Podrobnosti o celém seriálu naleznete na www.iprimacup.cz.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
Otevření cyklistické sezony 2024 Tatranu Kohoutovice
28.04.2024 | Kategorie: ostatní
Dne 27. dubna otevřeli cyklisté Tatranu Kohoutovice novou sezonu.
Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
» více novinek a videí