Unavený Sagan na evropský titul nezaútočil, chce ale na Vueltu

Datum vydání: 13.08.2018

Peter Sagan (Bo​ra-hansgrohe) k titulu mistra Evropy z roku 2016 v neděli další nepřidal, dozvuky pádu na Tour de France jeho tělo v boji o titul zablokovaly. 

Trojnásobný mistr světa ze Slovenska odstoupil ze včerejšího deštivého silničního závodu v Glasgow po 150 kilometrech, když do cíle zbývalo dalších téměř 90. Saganovi nebylo dobře a stále cítil bolestivé následky pádu v sedmnácté etapě Tour de France, kdy si pohmoždil záda a bok. 
 
Úřadující národní šampion má nicméně jistotu, že i kdyby letos neobhájil titul mistra světa na těžké, spíše vrchařům vyhovující trati MS v Innsbrucku, tak ani poté nebude muset obléci obyčejný týmový trikot. Od roku 2011 totiž vždy vozil buď dres národního šampiona, nebo mistra světa. 

Ještě před světovým šampionátem má ale v plánu strávit v duhovém trikotu relativně hodě času. Po jednom z největších cyklistických závodů Německa - World Tour jednorázovce EuroEyes Cyclassics Hamburg, kterou tradičně vyhrávají sprinteři, se totiž chystá na poslední Grand Tour sezony - Vueltu. Ta přitom podle mnohých bude profilově jednou z nejtěžších v historii. Španělský třítýdenní etapák začíná už za necelé dva týdny. Rodák ze Žiliny by se na tento závod vrátil poprvé od roku 2015, kdy tu slavil vítězství v etapě, své čtvrté na této Grand Tour. 
"Na mistrovství Evropy jsem se skutečně těšil navzdory tomu, že mě stále trápí bolesti zad a boku. Snažil jsem se jet nejlépe jak to šlo, ale forma není ideální a bohužel jsem po 150 kilometrech cítil, že už to dál nepůjde a lepší bude odstoupit. Musím to brát jako dobrý trénink před nadcházejícími týdny, ale hlavně se před závěrečnou fází sezony musím plně zotavit z mého těžkého pádu na Tour de France..."

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí