UCI má nového prezidenta

UCI má nového prezidenta

Datum vydání: 21.09.2017

Dosavadní šéf Evropské cyklistické unie (UEC), David Lappartient, ve volebním souboji uštědřil drtivou porážku dosavadnímu lodivodovi Mezinárodní cyklistické unie (UCI), Brianu Cooksonovi. 

Čtyřiačtyřicetiletý Francouz David Lappartient povýšil z pozice šéfa UEC na prvního muže UCI. Rozhodlo o tom hlasování funkcionářů UCI v místě konání světového šampionátu v silniční cyklistice - Bergenu. Výsledky hlasování vyzněly až překvapivě jednoznačně pro francouzského mírného favorita na úkor dosavadního šéfa, šestašedesátiletého Briana Cooksona. 

Britský funkcionář utrpěl drtivou porážku, když se pro něj v hlasování vyslovilo pouze 8 delegátů ze 45 a je vůbec prvním šéfem UCI, který se ve funkci udržel jediné volební období. Cookson rapidně ztrácel na popularitě (pokud se nějaké vůbec těšil) a mnozí mu zazlívali příliš mnoho slov a málo činů. Mezi jeho priority patřil boj s dopingem (i mechanickým) a globalizace cyklistiky. 

Velké naděje do nového šéfa UCI vkládá hlavně francouzská cyklistika a tamní pořadatel Tour de France a Vuelty, ASO. A právě na nebezpečí střetu zájmů upozorňuje odstupující šéf, Cookson, který zřejmě sám ví o čem mluví. K British Cycling totiž také neměl nikdy daleko. 



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí