Tým BMC v nejistotě. Opustí ho Richie Porte?

Datum vydání: 17.02.2018

Tým BMC si není jistý svojí budoucností. Opustí jej lídr Richie Porte?

Australský cyklista Richie Porte odstartoval svojí sezonu již v lednu, kdy získal bronzovou medaili na národním mistrovství v individuální časovce. Po etapovém závodě absolvoval Tour Down Under, kde vybojoval celkové druhé místo. Po nedokončené klasice Cadel Evans Great Ocean Road Race se v polovině února přesunul do Portugalska, kde má od 14. do 18. února na programu etapový závod Kolem Algarve.

Stejně zajímavé jako pokračování jeho výsledků v letošní sezoně je sledovat jeho končící smlouvu v týmu BMC. Tedy ne jen jemu, ale všem jezdcům včetně 
personálu končí v letošním roce platnost smlouvy.

Současnému hlavnímu sponzorovi, švýcarské značce BMC, k poslednímu dni tohoto roku končí smlouva o partnerstí a 
šéf týmu Jim Ochowicz zatím nenašel náhradu. Stejně tak se k pokračování partnerství nevyjádřil majitel firmy BMC, Andy Rihs. Nabízí se tedy otázka, zda partneři Tag Heuer a Sophos dokážou tým navýšením finančního plnění udržet při životě.

Porte nyní může využít 
ve své smlouvě klauzuli, která ho opravňuje vyjednávat s ostatními týmy o své budoucnosti. Nicméně tuto příležitost údajně dosud nevyužil.

Jak je známo dle pravidel UCI, nové angažmá nelze podepsat do 1. srpna, proto Porte vyčkává do května, kdy zváží současnou situaci týmu. 

"Dávám si čas do května, je to okamžik, kdy potřebuji vědět, co a jak. Možná, že Geraint Thomas půjde do Treku a v tom případě to může být velmi silný tým. Pokud BMC skončí, mnoho jezdů by tam mířilo. Trh je velmi horký a musíme se podívat, komu končí smlouva. Nejlepším řešením bude, když Ochowicz najde nového sponzora a BMC zůstane nadále," vysvětluje Porte pro server Cyclingnews.com

Třiatřicetiletý Australan je toho názoru, že zůstat v BMC je pro něj nejlepší volbou, protože právě zde může zůstat lídrem pro Grand Tour.

"Upřímně řečeno, tato nejistá budoucnost mě ještě více motivuje. Věřím, že pokud se BMC rozpadne, najdu si tým. To ale není perfektní situace. Máme silné sponzory a pokud BMC skončí, domnívám se, že Tag Heuer nebo Sophos mohou nahradit jeho místo. Věřím, že po tolika letech a úsilí pro tento tým Andy Rihs nebude z cyklistiky odcházet...," dodává Porte.

 

Příspěvek sdílený Richie (@richie_porte),

 

Příspěvek sdílený Richie (@richie_porte),


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
První Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
» více novinek a videí