Tropický Zličín hostil druhé a třetí kolo ŠKODA Pražského MTB poháru!

Tropický Zličín hostil druhé a třetí kolo ŠKODA Pražského MTB poháru!

Datum vydání: 22.06.2021

Ani tropické teploty přesahující 34 stupňů neodradily více než 600 bikerů, kteří se během víkendu postavili na start druhého a třetího kola ŠKODA Pražského MTB poháru na Zličíně.

Pořadatelé, podobně jako v minulém roce, koncipovali závod tak, že sobotní závod absolvovali cyklisté po směru hodinových ručiček, zatímco v neděli jeli proti směru hodinových ručiček. A přestože Zličínský okruh disponuje pouze 25 metry převýšení na jedno závodní kolo, trať je postavená tak, že je velmi náročná. O tomto faktu se mohli přesvědčit jezdci všech kategorií a v kombinaci s extrémním teplem se sobotní i nedělní závod stal skutečně vyčerpávající.
 
Na Zličíně se v sobotu nerozdávaly pouze cenné body do celkového pořadí poháru, ale jezdci jejichž klubová příslušnost patří některému z pražských klubů bojovali o prestižní tituly Přeborníků Prahy. V nedělním programu se zase neslyšící cyklisté utkali o titul Mistra České republiky.  
 
„Máme velkou radost z příznivých ohlasů závodníků i jejich týmů na zličínské závody, je to pro nás zadostiučinění za mnoho brigádnických hodin a dní, které jsme strávili přípravou tratě, areálu i celého dvoudenního podniku“ neskrýval v neděli odpoledne svou radost unavený, ale šťastný ředitel zličínského závodu a šéf pořádajícího týmu Calabrone, Martin Jarouš.  
 
Příznivce ŠKODA Pražského MTB poháru nyní čeká měsíční pauza, kterou jistě využijí k tréninku a absolvování dalších závodů, ale už 17. a 18. července v pražském Motole proběhne čtvrtý a pátý pohárový závod a to na nové trati a v lokalitě, kde se doposud cyklistické závody nekonaly. V rámci těchto závodů se uskuteční i Akademické Mistrovství České republiky horských kol v olympijském cross country.       
 
Výsledky 2. kolo ŠKODA Pražský MTB pohár 2021, Beckov a průběžné pořadí seriálu na www.sportt.cz
Výsledky 3. kolo ŠKODA Pražský MTB pohár 2021, Beckov a průběžné pořadí seriálu na www.sportt.cz.
Celkové pořadí po 3. kolech na www.sportt.cz.
Více informací na www.prahamtb.cz.
Fotogalerie Barbory Klap na www.zonerama.com.

Zdroj: TZ Pořadatelé SKC Praha, foto: Barbora Klap



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí