Třetí ŠKODA CUP v Rokycanech vyhrál Dominik Neuman

Třetí ŠKODA CUP v Rokycanech vyhrál Dominik Neuman

Datum vydání: 08.05.2019

Český pohár na silnic​i ŠKODA CUP 2019 dospěl závodem v Rokycanech do své poloviny.

Třetí díl seriálu nejvyšší české soutěže se stal kořistí týmu Elkov Author. Vítězem se stal Dominik Neuman před svým týmovým kolegou Matějem Zahálkou (oba Elkov Author), třetí projel cílem Petr Hampl (TJ Favorit Brno).
 
Startovní pole bylo velmi početné. V poledne do silničního závodu vyrazilo přes sto závodníků, na které čekalo celkem patnáct okruhů o délce 11 km. Trasa závodu nebyla vůbec jednoduchá o čemž svědčí časové rozdíly mezi závodníky ve výsledkové listině.
 
Peloton se držel v první polovině závodu pohromadě. Postupně se však začalo tempo zejména aktivitou týmu Elkov Author navyšovat a hlavní skupina se zmenšovala. Někteří jednotlivci se snažili o únik, žádný z těchto pokusů ale neměl dlouhého trvání. Když se počet zdolaných okruhů přehoupl přes desítku, začal se peloton dělit. Na čele se utvořila menší skupinka čtrnácti závodníků. Ta se ve dvanáctém okruhu ještě rozdělila a v popředí se ustálilo závodníků, konkrétně Dominik Neuman, Matěj Zahálka, Michael Kukrle (všichni Elkov Author), Michael Boroš, Jan Nesvadba (oba ČEZ Cyklo Team Tábor), Petr Hampl (TJ Favorit Brno), Martin Boubal (CK Příbram – Fany Gastro) a Karel Tyrpekl (TUFO-PARDUS Prostějov). 
 
Rozhodující okamžik nastal v předposledním okruhu, kdy z osmičlenné skupinky začali nastupovat závodníci Elkovu Author. Nakonec se podařilo odjet Zahálkovi, Neumanovi, a Hamplovi a bylo jasné, že tato čtveřice si to rozdá o vítězství. Z něj se nakonec radoval Dominik Neuman, který tím zároveň získal také dres pro průběžného lídra soutěže.


Dneska jsme to zvládli dobře týmově, postupně jsme zredukovali vedoucí skupinu, až jsme tam zůstali tři spolu s Petrem Hamplem. V závěru jsme si s tím také dobře poradili a získali první a druhé místo. S výsledkem jsem určitě spokojen. Navíc jsme si upevnili trikot, což je určitě zásluhou celého týmu a potvrzením naší výkonnosti v začátku sezóny,“ řekl vítěz závodu Dominik Neuman. 

Kategorii U23 vyhrál Karel Tyrpekl (TUFO-PARDUS Prostějov), který byl jediným závodníkem do 23 let v uniklé osmičce závodníků. Druhý skončil mezi mladými závodníky Jiří Šorm (TJ Favorit Brno) a třetí František Honsa z domácího týmu AC Sparta Praha. Honsa zároveň vyhrál také kategorii Nováček.
 

Zdroj: TZ Judita Lorencová, foto: Josef Vaishar

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí