Trasa klasiky Velká Bíteš - Brno - Velká Bíteš

Trasa klasiky Velká Bíteš - Brno - Velká Bíteš

Datum vydání: 26.03.2019

Česká jarní klasika Velká Bíteš – Brno – Velká Bíteš se popáté pojede v obráceném směru a centrem závodu, místem startu i cíle, bude Velká ​Bíteš.

Populární Bíteš je na našem území jedinečná. Nejede se na jednom krátkém okruhu, přináší zajímavou trasu, klasikářskou a divácky atraktivní.

Závod odstartuje ve 12:00 a předpokládaný dojezd je mezi 15:47 až 16:24.



Jede se z Velké Bíteše po státní silnici směrem na Brno: Velká Bíteš – Devět Křížů – Domašov – Říčany – Veselka, tady doleva pod stoupání do Kohoutovic. Zde cyklisté absolvují první okruh: Veselka – Brno-Kohoutovice – 1. vrchařská prémie – Brno-Nový Lískovec – Bosonohy – Veselka a následně zpět po stejné trase do Říčan.

V Říčanech se závodníci napojí na druhý okruh (velký) a ten objedou vlastně jednou celý a jednou z poloviny. Během tohoto okruhu Říčany – Rosice – Zastávka – 2. vrchařská prémie – Zbraslav – Velká Bíteš – 1. rychlostní prémie – Domašov – Říčany – Zastávka – 3. vrchařská prémie – Zbraslav – Velká Bíteš – 2. rychlostní prémie. V tomto úseku závodu je čekají dvě vrchařské prémie v Zastávce a dvě rychlostí prémie ve Velké Bíteši.

Tímto průjezdem Velké Bíteše se napojí na závěrečný okruh, který absolvují třikrát. Na okruhu Velká Bíteš – Vlkov – Osová Bítýška – rozcestí 390/602 – Bezděkov – Velká Bíteš již není žádná vrchařská prémie, ale v prvním i druhém průjezdu budou prémie rychlostní.

Před finálními okruhy tedy bude znám nejlepší vrchař a po posledním průjezdu Velkou Bíteší i nejaktivnější cyklista.



V místě startu a cíle na Masarykově náměstí bude doprovodný program a diváci v místě budou informováni i přes velkoplošnou obrazovku, kterou instaluje město Velká Bíteš, o dění na trati.

Bude zde probíhat bohatý doprovodný program během celého závodu a vložené závody mládeže, které absolvují kritérium ve Velké Bíteši.

Foto Jan Brychta, Zdroj: TZ Press Course


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí