Tour of the Alps: Astana vítězně uctila památku Scarponiho

Datum vydání: 17.04.2018

Jezdci Kazašské stáje dominovali první etapě Tour of the Alps, závodu, který byl loni posled​ním pro Michele Scarponiho. 

Opět po roce přichází v cyklistickém kalendáři na řadu tradiční italský etapák Tour of the Alps (dříve Giro del Trentino), který je jezdci a týmy často brán jako generálka na blížící se Giro d'Italia. Před rokem vyhrál první etapu finišující v rakouském Innsbrucku oblíbený a výborný cyklista, Michele Scarponi. Bohužel o několik dní později prolétla světem jako blesk z čistého nebe zpráva o jeho tragické smrti. 

Scarponiho parťáci a kamarádi ze stáje Astana dnes vlétli do závodu s velikým odhodláním a zesnulý italský cyklista by z nich měl určitě radost. Jezdci v azurovém trikotu obsadili po devatenáctikilometrovém finálním stoupání první dvě pozice - vítězem se stal Španěl Pello Bilbao před krajanem Luisem Sánchezem. Prvně jmenovaný borec se tak oblékne do trikotu lídra, stejně jako loni Scarponi. 

Ve výborné formě se dnes představil i Chris Froome (Sky), který to s útokem na titul na Giru myslí smrtelně vážně. Dnes dorazil do cíle na pátém místě těsně za svým velkým konkurentem, Thibaut Pinotem (FDJ). Překvapením je třetí místo dvacetiletého kolumbijského mladíka Ivana Sosy z prokontinentální stáje Androni-Sidermec. 

K radosti českých fanoušků je v závodě komu fandit. Na start se totiž postavili hned 4 čeští cyklisté - Jan Hirt (Astana), František Sisr, Michal Schlegel (oba CCC Sprandi Polkowice) a Daniel Turek (Israel Cycling Academy). 

Nejlépe z nich si v první den závodu počínal Hirt. Ten byl členem dominantní stáje Astana a jedním z pětice jejích jezdců v top 15 pořadí etapy. O necelou minut za ním byl na 24. místě klasifikován Schlegel jako nejlepší z týmu CCC Sprandi Polkowice. Sisr s Turkem byli v cíli členy početného grupetta. 



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí