Tour of Flanders 2024: Mathieu Van Der Poel dominuje

Tour of Flanders 2024: Mathieu Van Der Poel dominuje

Datum vydání: 01.04.2024

V neděli 31. března 2024 se konal 108. ročník závodu Tour of Flanders, který je jedním z největších a nejprestižnějších jednodenních závodů v cyklistickém kalendáři. Závod, který je pro belgické fanoušky větší než Vánoce, nabídl 271 kilometrů mezi Antverpami a Oudenaarde, včetně 17 brutálních dlažebných stoupání.



Hlavní hvězdou dne byl nizozemský cyklista Mathieu van der Poel z týmu Alpecin-Deceuninck, který předvedl mistrovský výkon na dlažebných kostkách a získal svůj třetí titul na Tour de Flanders. Van der Poel se od ostatních odtrhl 45 kilometrů před cílem a dojel do cíle s náskokem 1:02.
 
Van der Poelův útok začal na dlažebném stoupání Koppenberg, kde se odtrhl od skupiny pronásledovatelů. Jeho výkon byl tak dominantní, že se mu podařilo získat náskok více než jedné minuty.
 
Na druhém místě skončil Luca Mozzato a třetí místo obsadil Nils Pollit. Obránce titulu Tadej Pogacar se v roce 2024 soustředil na jiné závody a Wout van Aert byl po těžkém pádu v závodě Dwars door Vlaanderen vyřazen.
 
Tour de Flanders 2024 byla skutečně vzrušující událostí, která přinesla mnoho napínavých momentů a potvrdila Mathieu van der Poela jako jednoho z nejlepších jednodenních závodníků své generace. S třetím vítězstvím na tomto závodě se Van der Poel zařadil mezi výjimečnou skupinu šampionů.
 

Podrobnější pohled na závod

 
Závod začal v Antverpách, kde se peloton vydal na 271 kilometrů dlouhou trasu plnou náročných dlažebných stoupání. Prvních 100 kilometrů bylo relativně klidných, ale jakmile se závodníci dostali k prvním dlažebným stoupáním, tempo se zvýšilo.
 
Mathieu van der Poel, který je známý svou agresivní jízdou, zaútočil na stoupání Koppenberg, které je jedním z nejtěžších na trase. Jeho útok byl tak silný, že se mu podařilo odtrhnout se od skupiny pronásledovatelů a získat náskok, který si udržel až do cíle.
 
Výsledek závodu vyvolal velké nadšení mezi fanoušky cyklistiky. Mathieu van der Poel byl po závodě oslavován jako jeden z nejlepších jednodenních závodníků své generace. Jeho výkon na Tour de Flanders 2024 potvrdil jeho pozici v čele pelotonu a ukázal, že je stále v nejlepší formě.
 
Na druhé straně spektra bylo zklamání pro tým UAE Team Emirates, který přišel o svého lídra Tadeje Pogačara, který se rozhodl soustředit na jiné závody. Wout van Aert, který byl považován za jednoho z favoritů, byl také vyřazen po těžkém pádu v závodě Dwars door Vlaanderen.
 
Po závodě se již začíná spekulovat o tom, co přinese budoucnost. Bude Mathieu van der Poel schopen udržet svou formu a dominovat i v dalších jednodenních závodech? Jak se vyvine situace kolem Tadeje Pogačara a Wouta van Aerta? Jedno je jisté, cyklistická sezóna 2024 bude plná vzrušujících momentů a nemůžeme se dočkat, až uvidíme, co přinese další ročník Tour de Flanders.






Autor: Tým Cyklorepublic
Foto: Leon van Bon

 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí