Tour de Brdy již tuto sobotu!

Tour de Brdy již tuto sobotu!

Datum vydání: 28.09.2016

10. ročník cyklomaratonu Tour de Brdy se jede jako 7. závod Galaxy série 1. října 2016 ve Strašicích a je rozloučením s cyklistickou sezonou pro všechny cyklisty bez rozdílu kol.

Závod na dlouhé trase, která měří 67 kilometrů a vede okolo celých středních Brd, bude jedinečným srovnáním mezi cyklisty na horských kolech a silničáři. Trasa je vedena po úzkých silnicích a několika šotolinových úsecích, kde mají výhodu právě horská kola.
 
V letošním ročníku je opět dlouhá trasa jednotná a povede po cyklostezkách ze Strašic do Zaječova, Obecnice, Lázu, Nepomuka, po hrázi spodního Padrťského rybníka a dále přes Kolvín zpět do Strašic. Poslední úsek  z Trokavce na Kolvín je výhodnější pro kolo horské a poslední dlouhý sjezd do Strašic zase pro úzké galusky. Cílové stoupání po kostkách ve Strašicích nakonec rozhodne, která vítězná trojice si rozdělí prémii 10 000 Kč.
 
Krátká trasa na 30 kilometrů startuje ve 13:10 a cyklisté se vydají cyklostezkou směrem k Zámečku, výjezdu po naučné stezce na Chlukov, Kalenské cestě, výjezdu na vrch Hlava a přes Okrouhlík k Zaječovu a zpět po žluté turistické značce do Strašic.
 
Závody dětí od 6 do 10 let proběhnou v prostoru startu a cíle po odstartování hlavních kategorií ve 13:15 hodin. Pro děti je připraven 1 kilometr dlouhý okruh, který pojedou vícekrát, podle kategorií. Mladší a starší žáci se poprvé vydají na 30-ti kilometrovou trať, nejlépe v doprovodu osoby starší 18 let.
 
Mimořádně bude otevřené Muzeum dopravy a Muzeum středních Brd přímo u startu a cíle. Občerstvení pro účastníky zajišťuje cyklistická restaurace Berten  a pro diváky bude připraveno občerstvení Uzeniny Vojenice, pivo dodá pivovar Chodovar a čepované nealko IL SANO.
 
Vítězství z loňského roku obhajuje  silničář Tomáš Kalojíros z celku AC Sparta Praha. Vítězové jednotlivých kategorií dostanou mimo jiné originální medaile od firmy Betatech. Každý včas přihlášený startující dostane startovní dárek a občerstvení v cíli, kde bude výběr ze tří jídel. Na závěr závodu bude losována tombola pro všechny zúčastněné.
 
Závod je součástí Galaxy série
Registrace probíhá on-line na zde.
 
Zdroj a foto: TZ pořadatelé



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí