Tour 2020: vyhraje Kolumbijec, Čech získá etapu. Proti konání Tour je jen 9 % lidí

Tour 2020: vyhraje Kolumbijec, Čech získá etapu. Proti konání Tour je jen 9 % lidí

Datum vydání: 29.08.2020

Dlouho vyhlížený start 107. ročníku Tour de France je konečně na spadnutí.

Letošní očekávání jsou kvůli odkladu i zkrácení sezóny snad ještě větší než obvykle, i proto je hledání jasných favoritů složitější. Jednoznačného kandidáta na vítězství sice čeští fanoušci nemají, ale téměř 30 % z nich věří v úspěch některého z kolumbijských spolufavoritů, zejména Daniela Martineze. Nadpoloviční většina Čechů je také přesvědčena, že se letos dočkáme i etapového vítězství některého z českých jezdců. Vyplývá to z výsledků čerstvého průzkumu společnosti Cofidis, jejíž tým se na start závodu postaví už po 24. v řadě.

Pandemie koronaviru posunula termín konání nejpopulárnějšího cyklistického závodu světa téměř o dva měsíce. Přes problematickou situaci jsou ale Češi jednoznačně pro jeho konání. Že by se Tour kvůli Covidu vůbec neměla jet, si myslí jen 9 % lidí. Téměř třetina dotázaných v konání závodu nevidí vůbec žádný problém. 12 % lidí si myslí, že by se Tour měla jet bez diváků. A 17 %, že by se měla konat jen za přísných opatření proti Covidu. Právě těch je také pořadateli přichystáno spoustu.


Kolumbijský triumf

To ovšem nic nemění na favoritech závodu. Zatímco v posledních 10 letech slavili triumf hlavně Britové, nyní to vypadá na začátek kolumbijské éry. Na startu letošního ročníku je minimálně 5 kolumbijských jezdců, které čeští fanoušci řadí mezi kandidáty na celkové vítězství. 29 % lidí je přesvědčeno, že si žlutý dres v Paříži oblékne někdo z kvinteta Egan Bernal, Daniel Martinez, Miguel Ángel López, Nairo Quintana a Rigoberto Urán. Vůbec nejvíce fanoušků věří nečekaně Danielovi Martinezovi, který ovládl nedávné Critérium du Dauphiné. Na prvenství ho tipuje téměř jednou tolik lidí než obhájce titulu Egana Bernala.      

Skalní fanoušci věří Pinotovi

Při pohledu na detailnější výsledky průzkumu je ale patrné, že skalní fanoušci, kteří obvykle sledují každou etapu Tour de France v přímém přenosu nebo ze záznamu, věří v dlouho vzývaný úspěch domácích francouzských barev. Nejvíce jich věří v triumf zkušeného Thibauta Pinota, který měl výborně rozjetý už loňský ročník. V těsném závěsu za ním se mezi tři hlavní favority řadí podle fanoušků neustále se zlepšující Slovinec Primož Roglič a už zmíněný Kolumbijec Daniel Martinez. Právě jemu u nás bude také jednoznačně nejvíc lidí fandit.          

Nejlepší sprinterem Sagan 

Jednoznačná je podle českých fanoušků otázka nejlepších sprinterů. 42 % českých fanoušků je přesvědčeno, že tuto kategorii ovládne slovenský fenomén Sagan. Sekundovat by mu měli hlavně Sam Bennett z Quick-Stepu, Alexander Kristoff z UAE a Elia Viviani. Ten ovládl bodovací soutěž předloni na Giro d´Italia a před touto sezonou přestoupil i se svým dlouholetým pomocníkem Fabiem Sabatinim do Cofidisu, kde bude chtít navázat na loňský zisk etapy z Tour de France.       

Kdo zazáří v horách? 

Situace v boji o puntíkatý trikot pro nejlepšího vrchaře bude podle českých fanoušků výrazně vyrovnanější. Za jednoho ze dvou nejvážnějších kandidátů považují loňského obhájce Francouze Romaina Bardeta. Ještě o něco více věří Češi velezkušenému Nairu Quintanovi. Málokdo ho sice už tipuje na velký úspěch v rámci celkového pořadí, o to spíše by mohl být velmi silný právě v horách.  

Češi věří v úspěch

Na startu letošního ročníku Tour de France by se po pár slabších letech měli opět objevit tři Češi. Roman Kreuziger, Zdeněk Štybar a Jan Hirt. A čeští fanoušci věří, že naši závodníci nebudou v pelotonu do počtu. 55 % z nich si myslí, že některý z českých závodníků letos vyhraje alespoň jednu z 21 etap. Zhruba čtvrtina fanoušků je dokonce přesvědčena, že čeští závodníci ovládnou i více než jednu etapu.  

 
Zdroj a foto: TZ Intensity

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
Cape Epic 2024: Češi bojují, Beers s Grottsem míří k triumfu
23.03.2024 | Kategorie: MTB

Předposlední etapa Cape Epicu prověřila odolnost jezdců. Zatímco lídři Matthew Beers a Howard Grotts si vítězstvím upevnili pozici na čele závodu, čeští reprezentanti zažívali krizové chvíle. 

 
» více novinek a videí