Ťoupalík: Medaile byla mým cílem

Ťoupalík: Medaile byla mým cílem

Datum vydání: 04.11.2013

Po vítězství ve druhém dílu Světového poháru cyklokrosařů v Táboře se Adam Ťoupalík pasoval před evropským šampionátem v Mladé Boleslavi do role největšího adepta na zisk zlaté medaile. V bahništi na ni sice nedosáhl, ale i se ziskem stříbra byl v cíli jezdec celku ČEZ Cyklo Team Tábor nadmíru spokojený.

„Jsem hodně moc spokojený. Medaile byla mým cílem a vyšlo to,“ říkal s ještě zabahněnou tváří sedmnáctiletý závodník, který má ve své sbírce již bronz z letošního světového šampionátu z amerického Louisville. 

Pro české barvy získal na ME medaili po dvouleté přestávce. Do cíle dorazil s osmisekundovou ztrátou na vítězným Yannickem Peetersem z Belgie. Ten v Táboře dojel až desátý se ztrátou 40 vteřin na Toupalíka, ale to se jelo na zcela jiné trati a bahno Belgičanům vyhovuje.

„Každý chtěl vyhrát, ale dneska byl prostě Belgičan lepší a nedá se nic dělat. Vzhledem k tomu, že na takovém bahnivém terénu jsme na téhle trati netrénovali, tak to byla taková cesta do neznáma, ale myslím, že jsem se s tím docela popral. Ale znovu opakuji, za stříbro jsem vděčný,“ zdůraznil talentovaný český jezdec.

„V posledním kole za druhým depem jeden z belgických jezdců spadl. A já se dostal do čela. Pak ale za to hned vzal Yannick a já už nebyl schopen na jeho atak reagovat. Spíš už chyběly síly,“ popsal rozhodující moment závodu Adam Ťoupalík. 

Sezona je teprve v úvodu a Ťoupalík již má na svém kontě vítězství v závodu Světového poháru a stříbro z ME.

„Potvrdil jsem, že patřím mezi elitu a to mě těší. Budu se snažit to potvrzovat i dál a rád bych vyhrál nějaký další podnik Světového poháru. No a pak je tu samozřejmě světový šampionát. Jednu medaili z něj již mám a letos budu mít poslední šanci vybojovat druhou. Mistrovství světa je pochopitelně pro mě nejdůležitějším závodem sezony,“ dodal Adam Ťoupalík.

Zdroj a foto: ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí