Tirreno-Adriatico: Sagan!

Tirreno-Adriatico: Sagan!

Datum vydání: 12.03.2017

Fenomén současné profesionální cyklistiky opět udeřil: v přetěžké etapě se udržel s čistokrevnými vrchaři a pak si s nimi pohrál ve sprintu! 

Na papíru to možná tak nevypadalo, ale dnešní pátá etapa byla skutečně řádnou zkouškou aktuálních schopností všech jezdců. Přes dvě stě kilometrů dlouhá etapa nabízela jen minimum prostoru k oddychu, jelo se téměř non-stop nahoru a dolů. V posledních několika desítkách kilometrů stíhal jeden prudký kopec za druhým a ten poslední na peloton přitom čekal v cílovém městě Fermo. 

Dlouho se v popředí drželi i oba Češi: Roman Kreuziger (ORICA-Scott) a Zdeněk Štybar (Quick-Step Floors), ale bylo to právě poslední stoupání, kde se dopředu vyšvihli vrchaři a protagonisté třítýdenních závodů. A možná už vás to ani nepřekvapí, byl mezi nimi i Peter Sagan (Bora-Hansgrohe).

Tento fenomenální borec se dokázal udržet s borci typu lídra závodu Naira Quintany (Movistar), Gerainta Thomase (Sky), či Thibaut Pinota (FDJ), aby je pak už v mírně kopcovitém spurtu doslova okradl o etapové vavříny. Výtečně slovenskému cyklistovi konkuroval právě francouzský jezdec, ale musel se spokojit s nejlepším možným umístěním za Saganem. Třetí místo bral talentovaný slovinský cyklista ve službách stáje LottoNL-Jumbo, Primož Roglič


Rodák ze Žiliny tak v závodě slaví už druhé etapové vítězství. Vedení si po dominantním výkonu pohlídal Quintana před druhým Pinotem, třetí místo zatím patří Rohanu Dennisovi (BMC). Před dnešní etapou druhý muž pořadí, Adam Yates (ORICA-Scott) musel odstoupit ze závodu kvůli nemoci. 
 



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Domácí Holubová a rakouský Bairov ovládli první Český pohár v městě Touškov
07.05.2024 | Kategorie: MTB

Město Touškov hostilo start 34. ročníku Českého poháru XCO a domácí Adéla Holubová si zde vydobyla vítězství mezi ženami. Společně s ní si slavnostní chvíle užíval Rakušan Mario Bair, který ovládl mužskou kategorii.

 
Začíná ME XCO v Cheile Gradistei, bez nemocného Cinka, Srnské a Novotného!
06.05.2024 | Kategorie: MTB
V rumunském horském resortu Cheile Gradistei ve středu začne Mistrovství Evropy horských kol v olympijském cross country, Short tracku a štafetách.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (6.5-12.5.2024)
06.05.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.
Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
» více novinek a videí