Tirreno-Adriatico: Sagan po neskutečném comebacku zase jen těsně prohrál

Datum vydání: 13.03.2018

Vítězem předposlední etapy Marcel Kittel, Peter Sagan byl zastaven hromadným pádem, dokázal se ale vrátit a vybojovat dr​uhé místo, Zdeněk Štybar pátý!

Předposlední etapu třiapadesátého ročníku Tirreno-Adriatico vyhrál německý sprinter Marcel Kittel (Kaťuša-Alpecin) před trojnásobným světovým šampionem Slovákem Petrem Saganem (Bora-Hansgrohe). Skvěle se představil i český šampion Zdeněk Štybar, ten 153 kilometru dlouhou etapu dokončil na pátém místě, když rozjížděl spurt svému kolegovi ze stáje Quick-Step Floors Maxu Richezovi. Argentinec se nakonec musel spokojit se třetím místem. 

Pro belgickou stáj takový výsledek byl ale spíše zklamáním, jejich jednička pro tuto etapu, Fernando Gaviria, totiž sedm kilometrů před cílem skončil v hromadném pádu, ze kterého si bohužel odnesl zlomeninu záprstních kůstek. Zranění ho bude stát účast na sobotním Milán-San Remo, kde plánoval po loňském pátém místě útok na titul. Místo toho ho teď čeká v Belgii operace. 

Druhý český cyklista v pelotonu, Leopold König (Bora-Hansgrohe) do dnešní etapy nenastoupil. Fanoušky a experty opěvovanějším borcem, než byl samotný vítěz etapy Kittel, byl Königův slovenský parťák Sagan. Ten byl zastaven právě pádem, ze kterého vyšel se zraněním Gaviria. Trojnásobný mistr světa se nicméně sám karambolu vyhnul a po výměně poničeného kola dokázal ve zbývajících několika málo kilometrech dojet čelo závodu a ještě se ve finále porvat v těsném souboji o vítězství s elitním německým sprinterem. Výsledkem nakonec bylo už potřetí v šesti dnech druhé místo.

Peter Sagan k etapě:

"Tým v dnešní šesté etapě odvedl dobrou práci. V posledních kilometrech jsme byli v dobré pozici, ale hned přede mnou to spadlo a já musel brzdit, abych se tomu vyhnul. Za mnou se pak poskládali ostatní jezdci a poničili mi zadní kolo, které jsme museli vyměnit. Podařilo se mi sice vrátit do vedoucí skupiny, ale potřeboval jsem se ještě dostat na samotné čelo pelotonu, abych mohl spurtovat, což mě stálo spoustu sil. Ale i to je cyklistika, v průběhu závodu se odehrávají věci, které se zkrátka nedají ovlivnit."


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí