Tip na aktivní dovolenou v Rakousku - St. Michael im Lungau (1. díl)

Tip na aktivní dovolenou v Rakousku - St. Michael im Lungau (1. díl)

Datum vydání: 19.09.2017

CykloNovinky.cz měly možnost strávit týden v Gasthofu Mentenwirt v městečku Sankt Michael v Lungau, historickém regionu spolkového státu Salcbursko.

Penzion Mentenwirt je výbornou základnou pro české a slovenské turisty nejen díky své úžasné poloze, našinci a naši sousedé obávající se jazykové bariéry se zde dokonce domluví svou rodnou řečí. Většina personálu, včetně velice příjemné a ochotné slečny za barem a paní majitelky totiž pochází ze Slovenska. 
 

Penzion skýtá vše, co rodina toužící strávit aktivní letní dovolenou v překrásné zemi potřebuje. V rámci polopenze vám potřebný základ nejen pro sportovní výkony zajistí snídaně formou bufetu z chutných a čerstvých domácích surovin a večeře o třech chodech.
 
 
Prostorné renovované pokoje s dostatečným úložným prostorem pro vaše oblečení a pohodlné postele zajistí, že si po túře dostatečně odpočinete a máte kde usušit promoklé či propocené věci, zatímco vaše bicykly budou odpočívat v přízemních prostorách jim určených. 
 

Co se týče geografické polohy, můžete si vybrat jen málo míst s lepší výchozí pozicí nejen pro cyklistické výlety, ale pro prakticky všechny druhy turistiky. Ubytování se nachází v překrásném městečku Sankt Michael im Lungau, přesněji v její části Sankt Martin, necelých 200 metrů od spektakulární cyklostezky Murradweg a 300 metrů od lanovky, která vás vyveze pod vrchol přes 2400 metrů vysoké hory Speiereck. Ta je pokračováním masívu Centrálních Východních Alp a nachází se nedaleko pomyslné vstupní brány do NP Vysoké Taury. 
 

Sankt Michael se rozkládá v nadmořské výšce 1075 metrů na úpatí zmiňovaného Speierecku v malebném údolí s třemi jezírky, kam můžete zamířit na večerní procházku. Jedná se o 2. největší město v distriktu Tamsweg, který je nejjižnější výspou státu Salcburk a těší se nejvyššímu počtu slunečných dní ze všech oblastí Rakouska. Region má velice výhodnou geografickou pozici i z toho důvodu, že leží poblíž hranic hned se dvěma dalšími spolkovými stáy - Korutany a Štýrskem.
  
 
Region Lungau je proslulý nejen sluncem a horami, ale i tím, že zde pramení druhá nejdelší rakouská řeka Mur. A právě téměř u počátku tohoto toku, ve vesničce Muhr, začíná úchvatná, skvěle značená, 365 kilometrů dlouhá cyklostezka, která věrně doprovází okouzlující řeku, než tok opustí zemi na hranicích se Slovinskem.

Pokračování věnované možnostem cyklistiky připravujeme ve 2. dílu tohoto speciálu. 
 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí