Tiberi vyhrál suverénně královskou etapu, Toumire žluťáka udržel

Tiberi vyhrál suverénně královskou etapu, Toumire žluťáka udržel

Datum vydání: 11.05.2019

Jak italští reprezentanti v pátek slíbili, tak v sobotu také udělali – ukázali, jak silný opravdu mají letos na Závodě míru juniorů svůj tým a že ani náročné kopce jim ne​dělají problém.

Ital Antonio Tiberi totiž zcela suverénně ovládl královskou etapu z Teplic do německého Altenbergu. Náskok vedoucího muže Huga Toumireho ale smazat nedokázal. Zatímco francouzský reprezentant stále pokračuje ve žlutém trikotu, lídra českého týmu potkala v závěru až neskutečná smůla.

„Je to neuvěřitelný a já jsem opravdu hodně šťastný, jak silný máme tým. Dnešek se rozhodoval až v posledních kilometrech, kde jsem zaútočil. Zatímco v první etapě jsem měl technický problém, dnes šlo všechno na výbornou,“ shrnul byl spokojený vítěz královské etapy Ital Antonio Tiberi, kterému v průběžném pořadí patří sedmá příčka se ztrátou jednačtyřiceti vteřin.

Stále má šanci na žlutý trikot.

„Bude to těžké, ale řekněme, že nic není nemožné,“ usmál se Tiberi, který si v sobotu připsal po vítězné páteční časovce na Závodě míru juniorů své druhé etapové prvenství.


Tiberi do cíle v německém Altenbergu přijel po stech deštivých kilometrech sám s náskokem dvaceti vteřin na téměř dvacetičlenné hlavní pole. To přivezl s radostným výkřikem Belgičan Jago Willems, který ve spurtu porazil třetího Němce Michela Hessmanna.


V „balíku“ však nechyběl ani žlutý Francouz Hugo Toumire, který cílem projel osmý. Neskutečnou smůlu si však vybrali domácí borci. Necelé čtyři kilometry před cílem měl totiž defekt zadního kola lídr české reprezentace Mathias Vacek. Jen kousek mu tedy chyběl do ochranné zóny, kde by se mu připsal čas dojezdu hlavního pole, takto naopak ztratil několik dalších vteřin. Klasifikovaný byl jako osmnáctý.

„Tohle byla smůlu, prostě pech. K tomu se nedá nic říct. Možná by to vydrželo až do ochranné zóny. Pamatuji si na podobný případ Quintany, kde rozhodčí přivřeli oči, ale v danou chvíli hraje velkou roli psychika. Mathias si za tím šel, ale prostě tohle je sport,“ mrzela smůla v závěru i reprezentačního kouče Tomáše Konečného, který je jinak s výkonem svých svěřenců spokojený.

„Všichni se učí, ale nemám nic, co bych měl vytknout. Bittner jel skvěle, i když zrovna tahle stoupání nejsou pro něj. Bouček měl defekt na začátku druhého stoupání, což se hrozně těžko dohání, když už se láme chleba. Štěstí prostě není úplně na naší straně, ale závod ještě neskončil a zítra je také den,“ věří svým klukům bývalý skvělý silničář Konečný.

Do závěrečné etapy se startem i cílem v Terezíně nastupuje ve žlutém trikotu zmíněný Francouz Toumire. Na programu je téměř sto kilometrů se třemi vrchařskými prémiemi nad Pohořany.

„To, že mám od první etapy žlutý trikot jen potvrzuje, že i my máme silný tým a já udělám, co bude v mých silách, abych trikot udržel,“ sdělil permanentně usměvavý Francouz.

„No, jasně, mám hroznou radost, vždyť jde zatím o můj nejlepší výsledek v mé dosavadní kariéře, takže si to hrozně užívám a věřím, že to dotáhnu i do úspěšného konce,“ vysvětlil svůj blýskavý pohled Hugo Toumire. 

Výsledky – 3. etapa (80,4 km):

1. Antonio Tiberi (ITA) 2:35:35
2. Jago Willems (BEL)
3. Michel Hessmann (GER)
4. Andrea Piccolo (ITA)
5. Maurice Balerstedt (GER) – všichni +0:20
18. Mathias Vacek (CZE) +0:39
 
Celkově po 3. etapě:

1. Hugo Toumire (FRA) 7:16:22
2. Maurice Balerstedt (GER) +0:08
3. Andrea Piccolo (ITA) +0:16
4. Michel Hessmann (GER) +0:20
5. Marco Brenner (GER) +0:23
14. Mathias Vacek (CZE) +1:02
 

Zdroj a foto: Patrik Pátek/PatRESS.cz
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí