Termíny Pražského MTB poháru 2022!

Termíny Pražského MTB poháru 2022!

Datum vydání: 08.10.2021

Pořadatelé Pražského MTB poháru zveřejnili termíny soutěže v olympijském cross country horských kol pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů včetně cyklistů s handicapem. 
 
Součástí seriálu bude i tradiční Mistrovství Prahy horských kol a závod Akademického Mistrovství České republiky horských kol.
 
Do svého jubilejního desátého ročníku vstoupí v roce 2022 Pražský MTB pohár v olympijském cross country. Původně regionální, pražská soutěž se postupně stala celorepublikovou záležitostí, které se každoročně účastní více než dva tisíce cyklistů.
 
Vzhledem k vysokému počtu startujících dětí se Pražský MTB pohár stal jakousi náborovou soutěží začínajících cyklistů a je zajímavé, že celá řada současných českých reprezentantů zahájila svou kariéru právě na této soutěži startem v některé z dětských kategorií.  
 
I v roce 2022 se bude v Praze závodit na okruzích, které pořadatelé na své vlastní náklady, případně s podporou svých klubů udržují a budují, tak aby byly celoročně přístupné k volnočasovému ježdění i k organizovanému tréninku. 
 
Okruhy na Zličíně, v lesoparku Letňany či v Libuši v údolí písnického potoka každý den navštíví řada cyklistů a stavitelé tratí se snaží pro každý závod začlenit nové sekce aby závody byly pro závodníky stále nové a zajímavé.    
 
Novinkou kalendáře se v minulém roce stala lokalita v Motole, která už nyní má parametry pro závod UCI. Právě motolská trať, která během podzimu a zimy dozná mnoha dalších změn včetně vybudování nových trailů bude zahajovat i ukončovat seriál Pražského MTB poháru 2022.

Druhý závod ve Kbelích bude zároveň i bojem o tituly Mistrů Prahy, kde si vítězové dojedou nejenom pro tradiční pražské medaile, ale i dresy v pražských barvách se žlutým a červeným pruhem na hrudi od společnosti Sýkora Sportswear.
 
Závodní víkend na Zličíně slibuje i v roce 2022 bikový unikát, se kterým je zličínská trať záměrně stavěna, kdy se nedělní závod jede v protisměru sobotního okruhu.

Libuš představuje bikovou klasiku v členitém údolí písnického potoka, na přírodní trati s celou řadou technických prvků.
 
Součástí závěrečného podniku v Motole bude Akademické Mistrovství České republiky, které se díky velkému počtu studentů, kteří jsou zároveň i českými reprezentanty stává velmi prestižní záležitostí.
 
Pražský MTB pohár 2022:
neděle 20. března - Motol
sobota 16. dubna - Kbely – Mistrovství Prahy
sobota 30. dubna - Zličín I.
neděle 1. května - Zličín II.
neděle 11. září - Libuš
neděle 25. září - Motol – Akademické MČR   
 
Zdroj: TZ SKC Praha, foto: Barbora Klap

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Stevens Colorado 401
19.03.2024 | Kategorie: MTB
Zábava na maratonech nebo na TRAILECH? Colorado 401.
Cape Epic 2024: Stošek s Vakočem vstupují do elitní desítky
18.03.2024 | Kategorie: MTB
Jihoafrická republika hostí legendární závod Cape Epic pro dvojice na horských kolech, a první etapa již nabídla napínavé souboje na trati dlouhé 88km s převýšením 2450m.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (18. 3 - 24. 3. 2024)
18.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Cape Epic 2024: Prolog ovládli Schurter s Finim, Stošek s Vakočem obsadili 15. místo
17.03.2024 | Kategorie: MTB
Ve sluncem rozpálené Jihoafrické republiky se rozpoutal další ročník tradičního etapového závodu Cape Epic dvojic na horských kolech. V pelotonu, který se vydal na neúprosnou pouť vyprahlou krajinou, nechybí ani tři české dvojice.
Specialized představil novou generaci svého XC modelu Epic
13.03.2024 | Kategorie: MTB

Když se podíváme na současný trh s horskými koly, je zřejmé, že Specialized Epic 8 je výjimečným přírůstkem, který přináší nejen výkon, ale i inovace, které jsou v souladu s nejnovějšími trendy v cyklistice.

» více novinek a videí