TOMKET Pražský MTB pohár na Zličíně vyhrála Štěpánová a Škarnitzl!

TOMKET Pražský MTB pohár na Zličíně vyhrála Štěpánová a Škarnitzl!

Datum vydání: 25.09.2018

V pořadí sedmý závod TOMKET Pražského MTB poháru 2018, který se uskutečnil v Bike Parku na Zličíně v hlavních kategoriích žen a m​užů ovládli zkušení členové českého reprezentačního týmu, Karla Štěpánová (N1 Team) a Jan Škarnitzl (SRAM Mitas Trek).

Další hvězdu závodu, Ondřeje Cinka (Primaflor Mondraker Rotor) postihl defekt a vyřadil ho ze závodu, který zpočátku absolvoval v rychlém tempu s Janem Škarnitzlem a sekundovat této dvojici olympioniků dokázal pouze talentovaný, úřadující mistr Evropy kadetů, Jan Zatloukal (NUTREND Specialized Racing), který zvítězil ve své kategorii.
 
V dětských a žákovských kategoriích bylo patrné maximální soustředění, provázené občasnou nervozitou a emocemi některých rodičů. Zličínský závod byl pro tyto kategorie finálový, s dvojnásobným bodovým přídělem, což znamenalo otevřený boj o celkové pohárové umístění až do poslední chvíle. Většina závodníků ale svůj finálový závod zvládla na výbornou a předváděli divákům strhující a napínavé souboje.
 
Celkovými vítězi TOMKET Pražského MTB poháru pro rok 2018 se v dětských a žákovských kategoriích stali:
 
odrážedla: Havel Eliaš – ADASTRA Sokol Veltěž
děti  3 – 4 roky: Kovář Daniel – Kolín
holky 5 – 6 let: Pešková Nela – CK LOKO Rakovník
kluci 5 – 6 let: Semerád Marek – SRAM Mitas Trek
holky 7 – 8 let: Výborná Mája – Bikeclinic Junior Team
kluci 7 – 8 let: Pňovský Sebastian
holky 9 – 10 let: Grohová Lucie - Author Team Stupno
kluci 9 – 10 let:  Svoboda David - ADASTRA Sokol Veltěž
žákyně I.: Kovaříková Iva - Bicykl Team Ústí nad Labem
žáci I.: Bradáč Adam – DUKLA Praha
žákyně II.: Kotlíková Adéla - CK LOKO Rakovník
žáci II.: Jech Filip - ADASTRA Sokol Veltěž
 
Vítězové se mohou těšit na unikátní pohár v podobě pražské dlažební kostky, ale také na hodnotnou cenu, kterou do soutěže věnoval partner závodu Velocentrum Voleský.

Jde o závodní horské kolo Specialized, které získá losováním na Slavnostním večeru TOMKET Pražského poháru, 16. listopadu jeden z celkových vítězů dětských či žákovských kategorií.
 
Dramatickou soutěž týmů dokázal ovládnout ambiciózní klub ADASTRA Sokol Veltěž, jehož závodníci vynikajícím způsobem zvládli zličínský finálový závod a pomyslně přespurtovali loňského vítěze a po celý rok průběžně vedoucí tým DUKLY Praha. Ovšem pohled do výsledkové listiny celkových vítězů poháru v kategoriích dětí a žáků, kde má ADASTRA Sokol Veltěž trojnásobné a nejpočetnější zastoupení svědčí o tom, že prestižní trofej bude na Slavnostním večeru předána do těch nejlepších rukou.
 
Pro kategorie kadetů a starší, TOMKET Pražský MTB pohár 2018 pokračuje ještě jedním, finálovým kolem s dvojnásobným bodovým přídělem a tím závodem bude pohárová novinka, XCO - Maraton v Garden Parku Jeneč, 28. října 2018. Podrobnosti k tomuto závodu včas přineseme.
 
Výsledky TOMKET Pražského MTB poháru Zličín zde.
Celkové výsledky všech kategorií po 7. závodě zde.
Celkové výsledky soutěže týmů zde.
 
Fotogalerie zličínského závodu:
Barbora Klap zde.
Petra Vaňková zde.


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí