TOMKET Pražský MTB pohár 2018 čeká podzimní série závodů!

TOMKET Pražský MTB pohár 2018 čeká podzimní série závodů!

Datum vydání: 12.09.2018

Seriál závodů horských kol v olympijském cross country pro bikery všech věkových a výkonnostních skupin, včetně handicapovaných cyklistů, TOMKET Pražský MTB pohár zahájí v neděli 16. září závodem v Libuši svou podzimní část.

Pražská Libuš patří mezi tradiční podniky seriálu, především díky své přírodní trati, která je mezi bikery velmi oblíbená a pořadatelé seriálu evidují znovu početné startovní pole ve všech vypsaných kategoriích, což slibuje dramatické souboje o cenné pohárové body do celkového pořadí poháru. 

S početnou účastí závodníků, doprovodů a diváků na podnicích TOMKET Pražského MTB poháru vyvstává určitý problém závodu v Libuši, kde není dostatek místa v prostoru startu a cíle a také nedostatečné zázemí pro týmy či parkovací místa v blízkosti trati, což je v tomto roce ještě více komplikováno stavebními pracemi a rekonstrukcí příjezdové silnice, která v Libuši probíhá. Pořadatelé závodu prosí v této souvislosti všechny závodníky a návštěvníky o maximální míru tolerance, ohleduplnost a respektování pokynů pořadatelů.
 
S týdenním odstupem po libušském závodu v neděli 23. září se uskuteční další pohárové kolo s pořadovým číslem 7. a hostitelem bude zličínský Bike park. Tento díl závodu bude zvláště zajímavý, protože půjde o Finálový závod TOMKET Pražského MTB poháru 2018 v kategoriích dětí a žáků, kde na všechny bodující účastníky čeká dvojnásobná porce bodů, což může významně zamíchat konečným pořadím seriálu v kategoriích dětí. Pro kategorie kadetů a starší bude závod na Zličíně bodovaný tradičním způsobem, bez dvojnásobného bodování.

„Chystáme pro účastníky novou pasáž, kterou bude tvořit Pump track v oblasti Dirt parku a dále nový single track po přejezdu dálničního mostu. Trať je kompletně posekaná a připravená k tréninku,“ říká ředitel zličínského závodu Martin Jarouš a dodává:

„Očekáváme početné pole závodníků a v této souvislosti prosíme všechny zájemce o rezervaci týmového prostoru, aby nás kontaktovali na adrese: info@calabrone.cz

Závod na Zličíně bude také finálovým závodem pro dramatickou soutěž týmů.
 
Finálový závod pro kategorie kadetů, mužů, žen, Masters a handicapovaných cyklistů se uskuteční v neděli 28. října v Garden Parku Jeneč. V tomto podniku už nebudou startovat dětské kategorie a žáci. Závodníky čeká další novinka a výzva letošního ročníku. Závod v Garden Parku se totiž pojede jako Cross country maraton, což bude znamenat, že účastníci absolvují závod na prodloužené trati pro cross country a v delší časové zátěži než je pro olympijské cross country běžné. Finálový závod v Garden Parku Jeneč bude stejně jako v případě dětských kategorií na Zličíně, bodovaný dvojnásobným počtem bodů a může tak významně pozměnit pořadí TOMKET Pražského MTB poháru 2018.

Přesné informace o závodu v Garden Parku v Jenči budou zveřejněné postupně. 
 
Slavnostní vyhlášení TOMKET Pražského MTB poháru 2018 se uskuteční na již tradičním slavnostním večeru v pátek 16. listopadu 2018 v Lidovém domě Kbely a slavnostní vyhlášení opět bude provázek koncert kapely s kladným vztahem k cyklistice.
 
Zdroj: TZ SKC Praha, Foto: Barbora Klap



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí