TEST: Kompresní podkolenky Medilast Sport

TEST: Kompresní podkolenky Medilast Sport

Datum vydání: 31.07.2014

Španělská firma Medilast Sport se řadí mezi největší a nejkvalitnější výrobce kompresního oblečení na světě. Produkty Medilast Sport využívají v cyklistice profesionální jezdci stáje Movistar, Caja Rural nebo i tým Alberta Contadora Fundacion Alberto Contador.


Tým CykloNovinky.cz měl možnost otestovat kompresní podkolenky určené jak pro výkon tzv. NRG, tak pro regeneraci nazývané RECU. Oboje podkolenky jsme pro vás testovali déle jak jeden měsíc, v chladu, teplu či dešti. 
 


Podkolenky NRG či RECU jsou ušité na míru. Velikost se volí dle obvodu lýtka a kilogramů. Jsou dostupné od velikosti S do XL. Dle vaší míry podkolenky přesně padnou na lýtko a nesesouvají se z nohy, což je velká výhoda v porovnání s levnějšími kompresními podkolenkami, tyto pevně drží.

Podkolenky NRG Medilast Sport

NRG (Energy) jsou podkolenky s lýtkovou oporou urychlující průtok krve, takže je zde velmi výrazné zvýšení spotřeby kyslíku. Dle dlouhodobého testu se získává o 13 % větší odolnost proti vyčerpání. Podkolenky jsou tedy určené pro výkon sportovce, dají se využít jak na běh, tak cyklistiku. Užitečné jsou i holé návleky na lýtka, které jsou oblíbené zvláště na triatlon.
 

Na testovaných podkolenkách je znatelná komprese 20 až 25 torrů (jednotka tlaku), jenž zmírňuje otřesy svalů v terénu při pohybu a zrychluje cirkulaci krve ve svalech. Komprese nejvíc působí od špičky nohy postupně směrem vzhrůru. Výhodou je zpevnění v oblasti kotníku a achylovy šlachy.


Podkolenky jsou z pružného materiálu CleverTex, který eliminuje zápach a odvádí pod z těla. V našem případě bylo odvádění potu znatelné, napomáhá tomu prošívaný vzor na lýtkách. U podkolenek musíme ocenit tenkou vrstvu materiálu v oblasti paty a prstů, díky němuž mohou tyto oblasti ventilovat a nezapaří se.
 

Regenerační podkolenky RECU Medilast Sport

 
RECU (Reconvery) jsou podkolenky s jednotnou kompresí, tedy se stále vyvíjejícím se tlakem. Vzhledem k účinku větší komprese dokáží dělat masáž a je podpořena a urychlena drenáž toxinů nahromaděných během sportovního výkonu. Tyto podkolenky jsou určené na dobu 2 hodin po výkonu. Výrobce uvádí, že díky moderní technologii dokáží RECU podkolenky zotavit sval namáhaný předem 72 hodinami za 24 hodin.
 
 
Tlak v porovnání s předchozími NRG podkolenkami je znatelně větší a cirkulace krve je cítit. Výrobci uvádějí podkolenky používat po dobu dvou hodin po výkonu, my jsme však s delším časem použití cítili stále příjemnější uvolnění ve svalech.


 
Podkolenky jsou z velice silného a pevného materiálu, jenž časem nepodléhají žádné deformaci. Tlak je oproti méně kvalitním kompresním podkolenkám všude stejně silný. Noha má díky lehčí vrstvě na špičce a patě možnost lepšího odvětrávání.

Celkové hodnocení:

 
Za dobu naší sportovní činnosti jsme se setkali s několika typy a značkami kompresních podkolenek, které se dají v porovnání s výrobcem Medilast Sport spíše přiřadit k podkolenkám bez funkce a učinné komprese, proto:
 
 + dáváme širokému spektru barevných variant všech druhů podkolenek NRG. Výhodou je také to, že výrobky jsou k dostání i v moderních neonových barvách. Velké plus dáváme skvělé ventilaci chodidel, při které nedochází k zapařování noh. Velice nás překvapil typ regeneračních podkolenek RECU. Komprese je zde značná a účinná. Kromě podkolenek je možné používat také jenom kompresní návleky na lýtka, jenž jsou hojně využívány v triatlonu a MTB. 
 
 - musíme přiřadit k vyšší ceně výrobků, cena však odpovídá kvalitě. V levném autě také nenajdete nejlepší výbavu a kožené sedačky. :) 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (15.4-21.4.2024)
15.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Úvodní závod seriálu Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Gaze a Richards triumfují v úvodním závodě Světového poháru horských kol v Mairiporu
14.04.2024 | Kategorie: MTB

Světový pohár horských kol odstartoval v brazílském městě Mairipora napínavým závodem short tracku pro elitní kategorie. Evie Richards z týmu Trek Factory a mistr světa Samuel Gaze z Alpecin Deceuninck triumfovali na náročné trati, předznamenávajíc tak další události v seriálu. 

 
Allegro TEST: Giant Reign 1
13.04.2024 | Kategorie: MTB, Testy
Giant letos představil mnoho novinek. My jsme si posvítili na Giant Reign z roku 2023. Reigna jsme vzali do jeho přirozeného prostředí, a to do závodního nasazení na pořádný kopec.
» více novinek a videí