Allegro TEST: Giant Reign 1

Allegro TEST: Giant Reign 1

Datum vydání: 13.04.2024

Giant letos představil mnoho novinek. My jsme si posvítili na Giant Reign z roku 2023. Reigna jsme vzali do jeho přirozeného prostředí, a to do závodního nasazení na pořádný kopec.
 


Tento Reign má kompletně, od staršího modelu, přepracovanou zadní stavbu, aby se tam vlezla velká kola. S příchodem velkých kol se i krapet snížil zdvih zadní stavby. Ta nově pracuje se 62,5 mm (dříve 60 mm).



Klíčová fakta

Giant Reign je primárně stavěn pro 29“ kola, navržen je ale tak, aby bylo možné použít i menší zadní průměr (27,5“) a udělat z něj mullet.

Giant Reign dostal nově pořádnou dávku zdvihu, když jeho krok vzrostl na úroveň 170/160 mm. Starší generace si musela vystačit s hodnotami 160/146 mm.

Giant Reign nové generace je prvním kolem této značky, které využívá flip-chip s 3 polohami pro úpravu geometrie (doposud vždy jen 2).



 

Dominance na enduro scéně a přizpůsobivost geometrie

Nad tím vším se v novém Reignu vysktuje, ve většině případů, impozantní vidlice Fox 38, nebo jako alternativu RockShox ZEB. Celkově to vypadá, že nový Reign si skutečně chce vzít zpět svou korunu a opět dominovat na enduro scéně. Zatímco minulá generace působila spíše přátelsky a civilizovaně, ta nová se jeví být dost závodně orientovaná. Avšak jak se nakonec osvědčí v reálném terénu?
 
S novou možností nastavení geometrie pomocí flip-chipu, který mý nyní tři polohy
: HIGH, MID, LOW., je kolo přizpůsobitelné pro různé terény a styly jízdy.



Menši zádrhel, nebo možná vtip spočívá v tom, že základní kameny (flip-chipy) slouží k nastavení nejvyšší a nejnižší polohy (HIGH, LOW) - stačí je jednoduše otočit. Ale pro přepnutí kola do středního nastavení (MID) je třeba sáhnout po druhém páru flip-chipů, které mají otvor se závitem uprostřed.



Mullet konfigurace a design 

Giant Reignt 1 také nabízí možnost konfigurace mullet, kde je kombinováno větší přední a menší zadní kolo, což zvyšuje agilitu kola.
 
Kromě úžasných technických vlastností, Reign 1 také vyniká svým designem. S čistými liniemi a agresivním vzhledem, který odráží jeho výkonnostní schopnosti, je to kolo, které se neztratí v davu.




Základní fakta

GIANT Reign 1

Cena: akční cena 101 699 Kč (původně 112 999 Kč)
Hmotnost: 16,98 Kg (vel. L, bez pedálů, bezduše)
Kola: 29“ (lze přestavět na mullet)
Kokpit (řídítka/představec): 800/40 mm
Sedlovka (zdvih): 200 mm (možnost snížit až o 30 mm) 

Více informací zde: www.giant-bicycles.com 



Závěrečné shrnutí

Toto kolo je vybaveno řadou komponentů od předních výrobců, jako jsou vidlice a tlumiče značky Fox, které jsou známe svou kvalitou a odolností. Kolo má také špičkové brzy a převodník, které zajišťují bezpečnou a plynulou jízdu i v nejnáročnějších podmínkách. Zpátky k brzdám, ty jsou hydraulické Shimano Deore. Na předním kole kolo disponuje kotoučem o průměru 220 mm a na zadním 200 mm.

Byli jsme velmi překvapení, jak toto kolo reaguje na jízdu a pohyby. Nevyžaduje žádné zásadní změny postojů ani úpravy jízdního stylu, přesto si udržuje moderní charakter endura. Díky možnosti volby ze tří poloh flip-chipů můžete jednoduše přizpůsobit jeho chování podle terénu. Položením na HIGH se stane skvělým společníkem na trailu, zatímco v LOW poloze se z něj stává mistrovský sjezdař. Ve střední poloze zvládne širokou škálu podmínek od lehkých ježdění po náročné enduro závody.



Geometrie a osazení






Autor: Tým CykloRepublic
Foto: Giant, Tým CykloRepublic



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
Otevření cyklistické sezony 2024 Tatranu Kohoutovice
28.04.2024 | Kategorie: ostatní
Dne 27. dubna otevřeli cyklisté Tatranu Kohoutovice novou sezonu.
Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
» více novinek a videí