Štybar mistrem republiky v silničním závodě!

Štybar mistrem republiky v silničním závodě!

Datum vydání: 25.06.2017

Štybar si vyjel druhý český titul v silničním závodě!

Zdeněk Štybar, hájící barvy německé stáje Quick-Step Floors, se raduje z druhého titulu českého šampiona, když dnes na společném mistrovství ČR a SR v Žiaru nad Hronom porazil Josefa Černého z týmu Elkov-Author.
 
Při nájezdu do posledních dvou kol se dal Štybar s Černým do společného úniku. Nikdo další se k nim nepřidal a tak duo úspěšně pokračovalo až do Ždiaru, kde se Štybar od Černého v posledním stoupání odpoutal. Černý tak již nestihl zareagovat a Štybar si v klidu dojel pro druhý český silniční titul v hromadném závodě, který prvně získal v roce 2014.

„Závod byl z mého pohledu hodně zajímavý, protože jsem nečekal, že budeme celý den v úniku, nebo že skupina náskok udrží. Když jsem viděl, jak je silná, neváhal jsem, nebylo na co čekat. Byli tam silní závodníci jako Petr Vakoč, Juraj Sagan, Roman Kreuziger a čtyři závodníci z Elkovu, takže jsme měli všechny předpoklady na udržení náskoku až do cíle. Dvě kola do cíle se začalo nastupovat, aktivní byl Pepa Černý, věděli jsme, že je silný a nesmíme ho nechat odjet. Když jsme ho dojeli po jeho pokusu o únik, trochu jsme zvolnili tempo a nastoupil jsem. Pepa si mě pak dojel a perfektně jsme spolupracovali až do cíle. Zkoušel jsem mu v posledním okruhu odjet, ale ihned reagoval, takže jsem se rozhodl šetřit síly až na závěrečné stoupání, kde jsem do toho dal vše,“ uvedl Zdeněk pro web ČSC.

Pro bronzovou medaili si přijel Štybarův kolega, Petr Vakoč. Vakoč v závěrečném finiši porazil ve spurtu obhájce titulu Romana Kreuzigera (Orica-Scott) a Jiřího Polnického (Elkov-Author).
 
Českým šampionem do 23 let se stal Roman Lehký (Topforex – Lapierre).
 
Slovenského šampiona obhájil Juraj Sagan (Bora-Hansgrohe). Jeho bratr a úřadující světový šampion, Peter Sagan dorazil do cíle na šestém místě.

 

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí