Štybar chce výbornou formu prodat na oblíbeném Strade Bianche

Datum vydání: 25.02.2018

Jediné, co sobotnímu představení Zdeňka Štybara na první jarní klasice Omloop het Nieuwsblad chybělo, bylo převedení skvělého výkonu a formy v top výsledek. 

Dvaatřicetiletý český závodník byl včera nejaktivnějším jezdcem favorizované domácí stáje Quick-Step Floors, velice dobrý výkon mu však nevynesl špičkové umístění. A to přesto, že Zdeněk Štybar jednoznačně patřil v těžkých podmínkách mezi nejsilnější borce v pelotonu.

V rozhodující pasáži závodu po taktické chybě týmu a i díky početní převaze soupeřů z Astany v čelní skupině, se bohužel nakonec ocitl mezi poraženými. Cílovu čáru proťal na 20. místě. Rodák ze Stříbra lituje mimo jiné toho, že vůbec nevěděl o bleskově se blížící větší skupině v posledních kilometrech. 

O své pozávodní dojmy se Štybar podělil se serverem Cyclingnews.
"O té skupině jsem nevěděl a to je škoda, protože jinak bych [na nástup vítězného Dána Michaela Valgrena] mohl zareagovat dříve...Byl to dobrý závod, ale s trochu smutným koncem. [V čelní skupině] se dostatečně nespolupracovalo. Udělali jsme dobrý závod, ale nevyhráli. S třema klukama z Astany to bylo hodně těžké kontrolovat a nejen pro mě..."
Štybar je nicméně velice potěšený svou formou...
"Jsem opravdu spokojený... V Algarve to bylo dobré a Murcia byla taky dobrá, od prvního závodu [se mi dařilo], ale tohle je první velký závod sezony. Jsem šťastný za to, jak na tom teď jsem."
... A už se nemůže dočkat příštího víkendu a jeho oblíbeného, stále prestižnějšího, závodu Strade Bianche. Na start do překrásného historického toskánského města Sieny se vydal ve své kariéře třikrát a bylo z toho vítězství, předloni druhé místo a loni bramborová pozice.
"Je to můj oblíbený závod. Nikdy jsem tam neskončil hůře než čtvrtý... Výsledky se vyvíjejí opačným směrem, takže to potřebuji letos zvrátit." 
 

Příspěvek sdílený Fre (@freddyfinn97531),


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí