Strabag Cup: 900 bikerů a mimořádná mezinárodní konkurence na startu

Strabag Cup: 900 bikerů a mimořádná mezinárodní konkurence na startu

Datum vydání: 06.07.2020

Dlouhé čekání na první pohárový závod letošní mountainbikové sezony se vyplatilo, do Plzeňského kraje se na Strabag Cup, který je v mezinárodním kalendáři zařazen do kategorie UCI C1 sjeli závodníci devíti a závodnice osmi národností, a neméně bohatá a mezinárodní byla konkurence i v juniorských kategoriích.


Přestože na startu nechyběli ani medailisté světových pohárů, vítězství v Touškovské získal mezi muži Ondřej Cink a v ženách si Jitka Čábelická dojela pro stříbro za Holanďankou Anne Terpstraovou.

 

Na zahraničních účastnících bylo znát, že většina z nich od února nezávodila, zatímco naši si už pár regionálních startů, a tedy závodní zatížení vyzkoušet mohli, jedině tak si lze vysvětlit, že v poli poražených zůstali například Jana Belomoina, Barbara Benková, Lisi Oslová, Ronja Eiblová, nebo Nadja Heiglová. Pouze loňská vítězka z Města Touškov Anne Terpstraová byla nad síly úřadující české šampionky Jitky Čábelické, která týden před letošním šampionátem vyslala jasný signál, že si červeno-modro-bílý dres chce v Peci pod Sněžkou vysloužit i pro rok následující. Příjemným překvapením je malý osobní comeback Jany Czeczinkarové která se na podium vrátila v barvách svého nového týmu a srdnatý boj třiadvacítkářky Terezy Tvarůžkové, která se skvěle vypořádala s defektem a ve své kategorii byla z našich nejrychlejší.
 

Největší zahraniční hvězdou na startu mužské kategorie byl Francouz Maxime Marotte, ale ani ten na namotivovaného a skvěle připraveného Ondřeje Cinka nestačil. Za touto dvojicí se přetlačovala početná česko-zahraniční skupina, z níž se blýskl Jan Vastl na čtvrtém místě, naopak ze zdravotních důvodů nestačil černý kůň závodu Martin Stošek. Nejrychlejším juniorem byl David Šulc a juniorkou Adéla Holubová, mezi kadety zvítězili Jakub Elbadri a Simona Spěšná.

 

Strabag Cup v Městě Touškov naznačil, že naši bikeři se s karanténou vypořádali skvěle a výkonnostně jsou přinejmenším tam, kde byli loni. Srovnání se zahraničními startujícími to alespoň dokazuje. Zřejmé také je, že nejlépe jsou připraveni ti úplně nejlepší, a tak bude hodně těžké sesadit z trůnů republikových šampionů ty, kteří své královské korunky příští víkend dají k dispozici. Cink ani Čábelická nenašli konkurenci, a budou ji těžko hledat i v Krkonoších. 
 

Skvěle se také osvědčil koncept otočeného časového harmonogramu, kdy Elita startuje první den a neděle je celá zasvěcena mládežnickým kategoriím. V areálu závodu to žilo a tepalo po celý víkend, což je pro celé české závodní MTB skvělá vizitka a nezbytná nutnost. Skvělá divácká kulisa, vynikající trať, dokonalý pořadatelský servis a 900 závodníků na startu, to vše dostartovalo českou a možná i evropskou cyklistickou sezonu nejlepším možným způsobem.

„Co víc si přát, než aby děti fandily svým idolům a učili se od nich. Ondřej Cink a devítiletý divák.“

Další termíny Strabag Cupu 2020 – Českého poháru horských kol
 

10. – 12. červenec Pec pod Sněžkou, Mistrovství ČR

8. – 9. srpen Zadov

29. – 30. srpen Brno 

 

Zdroj: TZ CSC 5.7. 2020


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí