Využijte Stevens Custom Program

Využijte Stevens Custom Program

Datum vydání: 23.02.2019

Ne každého z nás​ uspokojí sériová nabídka výrobců kol a zejména komunita silničářů ráda sahá po individuálním osazení podle vlastních představ.

Právě jim se snaží svou nabídkou v podobě tzv. Custom programu vyjít vstříc i značka Stevens z německého Hamburgu. Nejedná se o nabídku stavby rámu na míru, ale v rámci nabízené kolekce (většina Custom modelů je prodávána pouze v rámci Custom programu a v sériové nabídce je nenajdeme) si jednotlivé osazení konkrétního rámu vybírá zákazník dle vlastních požadavků.

Heslo z německého katalogu: „Postav si svůj vysněný stroj!“ se tedy skví nad čtyřmi silničními modely a dvěma časovkářskými.

Nejprve si vyberete rám, který se Vám nejlépe zamlouvá a vyhovuje Vašim požadavkům na materiál či barvu. V nabídce jsou 3 carbonové topmodely a jeden duralový. Poté si vybíráte ze široké škály představců ve všech možných rozměrech, stejně tak řídítek, sedlovek, sedel. V jednom kroku si tak rovnou vyberete vyhovující délky, šířky a specifikace komponentů podle Vašich požadavků a tělesných proporcí. Následuje výběr napletených kol a komponentové sady od japonského Shimana či amerického SRAMu. Samozřejmostí je možnost specifikace použitých převodů. Posledním bodem virtuální stavby je výběr doplňků, jako je omotávka, pláštů, košíků na lahev a dalších detailů.

Stevens udává, že při vynásobení všech možností lze postavit neuvěřitelných 240milionů variant, hlavním cílem je umožnit zákazníkovi postavit si opravdu ideální stroj bez kompromisu a navolit si komponenty rovnou, bez nutnosti výměny těch sériově montovaných.

Podívejme se teď na jednotlivé modely blíže.



Hi-endový carbonový Comet a neméně skvostný Ventoux jsou nabízeny v disc verzi s pevnými osami i ve standardní variantě pro čelisťové brzdy. Hmotnost rámu Comet v disc verzi je úctyhodných 895 g při možném zatížení 115 kg jezdcem a standardní nedics verze je ještě skoro o 100g lehčí. Jedná se o čistokrevné závodní náčiní.


Níže postavení Ventoux a Xenon (ten pouze ve verzi pro čelisťové brzdy, zato ve dvou barevných provedeních) jsou určeny pro běžné uživatele při zachování tuhosti a vyspělé geometrie.


Nejdostupnějším Custom modelem je duralový Aspin (to je jediný silniční Custom model, který je spolu s časovkářským Super Trofeem nabízený i v sériovém provedení se sadou Ultegra), postavený z trubek z třikrát zeslabované slitiny 7005.

Výše zmíněný časovkářský speciál Super Trofeo doplňuje ještě výhradně Custom triatlonový model Volt, s unikátním aerodynamickým rámem, neuvěřitelnou možností nastavení kokpitu, občerstvovacím systémem a skrytými brzdami.

Doba dodání kol naspecifikovaných v rámci Custom programu je samozřejmě závislá na dostupnosti jednotlivých rámových sad a sad komponentů a také možnostech hamburských mechaniků montujících Custom modely přímo v centrále firmy. Pochopitelně to bývá o něco delší doba, než u sériové produkce ale není výjimkou ani takřka okamžité dodání.

Více info přímo u dovozce www.cyklosvec.cz a možnost přímé specifikace na www.stevensbikes.de/custom.
 
Zdroj: TZ Jiří Karfík

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí