Štěpánová a Zatloukal vítězi druhého kola Pražského MTB poháru ve Kbelích!

Štěpánová a Zatloukal vítězi druhého kola Pražského MTB poháru ve Kbelích!

Datum vydání: 17.04.2022

Karla Štěpánová (Cyklostar Head Pirelli) a Jan Zatloukal (NUTREND Specialized Racing) se stali vítězi hlavních kategorií druhého kola ŠKODA Pražského MTB poháru ve Kbelích.
 
Velikonoční sobota vítala účastníky druhého kola ŠKODA Pražského MTB poháru chladným a větrným počasím. Závodní okruh s názvem „Pahorek KNAUF Kbely“ připravil pořadatelský tým Kbely Cycling Team vedený Miroslavem Svobodou a Vladimírem Musilem. Zdánlivě jednoduchá trať, spíše cyklokrosového charakteru zasazená do místního Bike parku se při absolvování v závodní zátěži jeví jako velmi náročná, což s překvapením zjistili všichni účastníci, kteří absolvovali ve Kbelích svou závodní premiéru. 

„Moc hezká trať, ale skutečně velmi náročný závod…,“ znělo nejčastěji v cílovém komentáři jezdců, odpovídajícím do mikrofonu na dotazy moderátora Jirky Ježka. 

Početně obsazeným žákovským kategoriím dominovali: Nela Drábková (Čistý sport) a Vojta Rada (Rexonix Racing Team) v kategorii Žáci I. a Zuzka Krátká (Bike Freaks Holice) s Lukášem Vorlem (Rexonix Racing Team) v kategorii Žáci II. V této souvislosti je potřeba zmínit mládežnický tým Rexonix Racing, kterému vyšel závod ve Kbelích na výbornou. Mimo umístění v žákovských kategoriích slavili i v „nadupané“ kategorii kadetů, kde stříbro vybojoval Jakub Habr. Vítězství si mezi kadety ze Kbel odvezl, po vynikajícím výkonu, talentovaný Kryštof Bažant (TJ Sokol Plavy – Cyklo Benda) a bude velmi zajímavé sledovat další cyklistické kroky tohoto Mistra Evropy z žákovské kategorie. Třetí místo získal Daniel Srp z týmu olympijského vítěze a také patrona Pražského MTB poháru, Jaroslava Kulhavého.           
 
Zajímavý byl závod kadetek, ve kterém zvítězila po výborném výkonu Iva Kovaříková (Ústecké Centrum Cyklistiky) před Hankou Vikovou (Dukla Praha) a Martinou Václavů (Brilon Racing Team MB).
 
Vítězem závodu juniorů se stal český reprezentant v cyklokrosu a syn slavného otce Václav Ježek (Brilon Racing Team MB) před Josefem Sýkorou (Head Pro Tým Opava) a Lukášem Dobrým (Canyon Northwave MTB Team). 
 
Pro mládežnické kategorie byl závod ve Kbelích vypsán také jako Mistrovství Prahy Pražského cyklistického svazu a vítězové se mohou pyšnit unikátním dresem a medailemi v barvách Hlavního města. 
 
Ve spojené kategorii žen a juniorek zvítězila česká reprezentantka Karla Štěpánová (Cyklostar Head Pirelli) před Evou Haselbergerovou (Born in Šumava) a Petrou Krtičkovou (HSK Cycling Team). 

„Jsem ráda, že po vleklých a nepříjemných zdravotních komplikacích z minulého roku, jsem opět v plné přípravě na blížící se závody Světového poháru v Albstadtu a Novém Městě na Moravě a můžu plnohodnotně závodit,“ usmívala se v cíli vítězka závodu žen. 

V kategorii mužů zvítězil český reprezentant, „třiadvacítkář“ Jan Zatloukal (NUTREND Specialized Racing), který se po závodě světového poháru v brazilském Petropolis posunul v rankingu UCI už mezi sto nejlepších bikerů světa. Druhé místo mezi muži obsadil týmový kolega Karly Štěpánové, Josef Jelínek před dobře jedoucím Tomášem Ševců (Amenity Extreme Sport Team).
 
Početně a především velmi kvalitně byly obsazené kategorie Masters a bylo vidět, že si to nejlepší „Mástři“ z celé České republiky mezi sebou rozdávají od úvodních metrů doslova až do cíle. 

V kategorii Masters I. zvítězil bývalý český reprezentant Pavel Linek (Sport Areál Klíny), vyrovnanou kategorii Masters II. ovládl Daniel Vágner (Kross Bike Ranch Team), kategorii Masters III. dominoval  po perfektním výkonu Ivan Šípal (Author Masters Team) a v respektované kategorii SuperMasters zvítězil ředitel závodu Miroslav Svoboda (Kbely Cycling Team).
 
K vydařenému závodu je nutné dodat, že kbelský Bike Park je bohužel jedním z velmi mála míst našeho Hlavního města, které jsou vyčleněny široké komunitě bikerů a traily jsou zde budovány a celoročně udržovány s přímou podporou Městské části i Magistrátu Hlavního města Prahy. Jsme za tuto „první bikovou vlaštovku“ v Praze vděční i když ani náhodou nemůže saturovat početnou cyklistickou komunitu našeho Hlavního města. Věřme, že se postupně ke Kbelím přidají i některé další vhodné pražské lokality. Cyklistika, která je v Praze i České republice jedním z vůbec nerozšířenějších sportů by si to velmi zasloužila…
 
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračuje už za čtrnáct dní dvojzávodem na Zličíně, který se uskuteční ve dnech 30.4. a 1.5. v Café Calabrone Bike Aréně jako „Velká cena Café Calabrone“ a závod „O pohár starostky MČ Praha Zličín“.     
 
Výsledky 2. kola ŠKODA Pražského MTB poháru Kbely na www.sportt.cz.
Celkové pořadí ŠKODA Pražského MTB poháru po dvou závodech www.sportt.cz.
Fotogalerie Hany Matouškové na biketeamkralupy.rajce.idnes.cz.
 
Zdroj a foto: pořadatelé



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
» více novinek a videí