Stařičký Francouz nechává svět v úžasu

Datum vydání: 04.01.2017

V neskutečném věku 105 let Francouz Robert Marchand zajel hodinový rekord!

Pařížan Robert Marchand vždy byl, bez ohledu na svůj věk, drobounký muž - měří 152 centimetrů a váží 52 kilogramů - ale svými kousky předčí drtivou většinu lidí, kteří kdy chodili po této planetě.

Ve věku, kterého se dožívá jen zlomek světové populace, je totiž stále schopen aktivně sportovat a přepisovat rekordy. Nyní - ve 105 letech - zajel na velodromu Saint-Quentin-En-Yvelines rekord v hodinovce v kategorii "nad 105 let", kdy ujel 22,547 kilometru!

Podle svých slov přitom nebyl moc ve formě a měl špatné informace, respektive je neměl. V době, kdy mu zbývalo do cíle 10 minut jízdy a kdy plánoval zvýšit tempo, mu totiž nikdo nepodal informace o zbývajícím čase. Před třemi lety tento drobounký borec s doslova velikým srdcem (podle slov jeho lékařky se opravdu může spolehnout na velké srdce, které je navíc schopno i v takto pokročilém věku pracovat o vysoké frekvenci) urazil za hodinu téměř 27 kilometrů

Marchand se narodil v roce 1911, zažil dvě světové války, v té druhé byl vězněn nacisty, pracoval ve Venezuele jako řidič náklaďáku, v Kanadě jako dřevorubec a kvůli velkému pracovnímu vytížení zpátky doma ve Francii neměl čas se dostat ke své velké lásce - cyklistice - dříve, než téměř ve svých sedmdesáti letech. A své shledání s bicyklem pojal skutečně ve velkém stylu! Několikrát jel známou štreku z Paříže do Roubaix (přes 250 kilometrů), z Bordeaux do Paříže (550 km) a v roce 1992 - v 81 letech, vyrazil z Paříže a dojel až do Moskvy! Ještě jako mládežník byl přitom svým trenérem zavrhnut pro svůj malý vzrůst a nedostatek talentu.

To všechno je možná pravda, ale síla vůle a srdce je očividně důležitější! 



 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí