Španělské ministerstvo dopravy reaguje na tragické události na silnicích

Španělské ministerstvo dopravy reaguje na tragické události na silnicích

Datum vydání: 11.05.2017

Speciální plán na zvýšení bezpečnosti cyklistů na španělských silnicích má být schválen na jednání mimořádné komise 16. května. 

Tragická nehoda, kdy zdrogovaná a opilá řidička zabila dva cyklisty a tři těžce zranila, přiměla španělské úřady jednat. Šéf ministerstva dopravy v úterý oznámil, že se sejde mimořádná komise, která příští týden bude jednat o přijetí opatření na zvýšení bezpečnosti cyklistů na tamních silnicích. 

"Protože jsou cyklisté zranitelnější (než ostatní účastníci provozu, pozn. red.), jsou nutná extrémní opatření. Je nezbytné respektovat odstup 1,5 metru od cyklisty (při předjíždění) a nikdy (cyklisty) neohrožovat..." 

Španělsko skutečně řeší velký problém. Od roku 2007 zemřelo na tamních silnicích přes 400 cyklistů. Za posledních sedm let se téměř zdvojnásobil počet nehod cyklistů na mimoměstských komunikacích a to samé platí i pro města, kde přitom bylo nehod dvakrát tolik (přes 5000).

Experti vysvětlují tuto situaci rostoucím počtem cyklistů v zemi, kde se za rok prodá přes milion bicyklů, a institucionálními chybami, jako např. neexistujícími vzdělávacími kampaněmi. 

Zdroj: El País



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Domácí Holubová a rakouský Bairov ovládli první Český pohár v městě Touškov
07.05.2024 | Kategorie: MTB

Město Touškov hostilo start 34. ročníku Českého poháru XCO a domácí Adéla Holubová si zde vydobyla vítězství mezi ženami. Společně s ní si slavnostní chvíle užíval Rakušan Mario Bair, který ovládl mužskou kategorii.

 
Začíná ME XCO v Cheile Gradistei, bez nemocného Cinka, Srnské a Novotného!
06.05.2024 | Kategorie: MTB
V rumunském horském resortu Cheile Gradistei ve středu začne Mistrovství Evropy horských kol v olympijském cross country, Short tracku a štafetách.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (6.5-12.5.2024)
06.05.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.
Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
» více novinek a videí