Soutěž týmů Pražského MTB poháru obhájil Kolín!

Soutěž týmů Pražského MTB poháru obhájil Kolín!

Datum vydání: 05.10.2021

Expres CZ Tufo Team Kolín obhájil prvenství v soutěži týmů ŠKODA Pražského MTB poháru 2021. Kolínští závodníci porazili o jediný bod tým pořadatele soutěže, NUTREND Specialized Racing.
 
Bratři David a Daniel Kovářovi, kteří závodí v kategoriích Děti 3 – 4 roky a Kluci 7 – 8 let jsou strůjci úspěchu kolínského celku v soutěži týmů ŠKODA Pražského MTB poháru pro rok 2021. 

Oba sourozenci se zúčastnili všech pohárových závodů a ve všech svých startech slavili vítězství. K celkovému vítězství, ziskem 1039 bodů jim pomohl týmový kolega Richard Severyn, který sice žádný ze závodů své kategorie Žáci II. nevyhrál, nicméně zaznamenal několik pódiových umístění a to v konečném součtu stačilo na zisk prestižní trofeje.
 
Tým pořadatele Pražského MTB poháru NUTREND Specialized Racing, který obsadil druhé místo ziskem 1038 bodů představuje pravý opak kolínského celku. Body do pořadí týmů získávají jak nejmladší členové týmu Dorotka Chybová s Marečkem Foltýnem, kteří závodí na odrážedlech, tak i dvojice veteránů Jirka Chyba s trenérem týmu Viktorem Zapletalem, kterým vydatně pomáhají mladíci a reprezentanti České republiky, junior Filip Konečný a prvoročák v kategorii U23 Jan Zatloukal nebo mechanik týmu Jirka Pepuš Štěpáník závodící v kategorii Muži Open.
 
Na třetím místě ziskem 1032 bodů se umístil ADASTRA Cycling Team jehož barvy reprezentovalo v letošním ročníku neuvěřitelných 50 (!) jezdců. 

Středočeská „líheň talentů“ ADASTRA Cycling Team se během své krátké historie dokázal začlenit mezi vůbec nejsilnější a nejúspěšnější celky české bikové scény o čemž svědčí výsledky z národních pohárů nebo mistrovství republiky a trenérům tohoto týmu v čele s Pavlem Mišoněm náleží zasloužený respekt a dík za jejich práci s mládeží.   
 
Soutěž  týmů Pražského MTB poháru se pořádá od roku 2016 a o významu soutěže hovoří i skutečnost, že v letošním roce bylo hodnoceno celkem 38 celků. 

Každý z týmů musí mít na soupisce minimálně tři jezdce v rozdílných kategoriích a do celkového pořadí se započítávají výsledky tří nejúspěšnějších jezdců v každém závodě. 

V historické tabulce soutěže tým Kolína dorovnal počtem dvou celkových vítězství tým DUKLY Praha, který soutěži dominoval v letech 2016 a 2017.
 
Historická tabulka soutěže týmů Pražského MTB poháru:
2016:    Tým DUKLA Praha
2017:    Tým DUKLA Praha
2018:    ADASTRA Sokol Veltěž
2019:    NUTREND Specialized Racing
2020:    Expres CZ Tufo Team Kolín
2021:    Expres CZ Tufo Team Kolín     
 
Těšíme se na soutěž týmů Pražského MTB poháru ročníku 2022, který už nyní generuje celou řadu otázek. Zvedne silný mládežnický tým DUKLY Praha „rukavici hozenou“ celkem Expres CZ Tufo Team Kolín a pokusí se vybojovat celkové třetí prvenství? Nebo zaútočí týmy ADASTRY či NUTREND Specialized Racing? Nebo bude slavit celkové vítězství některý z týmů, které se letos umístily na dalších místech v těsném dohledu na medailisty: SK VELO Praha, KOVO Praha, ČED Bike Team, Cykloklub Jičín, Bike puzzle team, Author Team Stupno či Kross Bikeranch Team Junior?

Jisté je, že v jubilejním desátém ročníku Pražského MTB poháru budeme soutěž týmů mnohem více sledovat už v průběhu roku a aktualizace průběžného pořadí bude zveřejňována společně s výsledky po každém kole závodu.  
 
Zdroj a foto: TZ SKC Praha

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí