Slovinec Jan Tratnik vítězem B-VB-B!

Slovinec Jan Tratnik vítězem B-VB-B!

Datum vydání: 05.04.2014

Čtyřiadvacetiletý slovinský jezdec Jan Tratnik z rakouského celku BMC Amplatz se stal vítězem tradičního ostrého startu české silniční sezony. V úvodním závodu Českého poháru - Kalas Cupu, při podniku Brno - Velká Bíteš - Brno uspěl ve spurtu celého hlavního pole. Po 143 kilometrech za ním projeli dva jezdci Dukly Praha František Sisr a obhájce celkového prvenství poháru z loňského roku Milan Kadlec.

 

Na startu se prezentovalo 186 jezdců z České republiky, Slovenska, Polska, Rakouska, Německa, Lotyšska a Japonska. V minulých letech se na tomto závodu vždy ve velmi dobrém světle ukázali bikeři a vidět byli i dnes. První vrchařskou prémii vyhrál Jiří Hudeček (Symbio Cannondale), druhou Jan Nesvadba (Superior Rubena). Pak se však do úniku pustil mladý polský cyklista Przemyslaw Kasperkiewicz z Bauknechtu Author a na 43 kilometru vyhrál první rychlostní prémii ve Velké Bíteši, navíc již s téměř tříminutovým náskokem.

 

To nenechalo klidné jezdce Dukly Praha a ti zvýšili v hlavním poli svou aktivitu. V polovině závodu měl mladý Polák k dobru již jen minutu a poté se na něj dotáhli Nicolas Pietrula z Dukly Praha a Slovák Martin Mahďar z Dukly Trenčín. Ale přibližně třicet kilometrů před cílem byl únik zlikvidován a pohromadě bylo celé pole. Poté se pokusila o únik ještě sedmička jezdců, získala půl minuty k dobru, ale jedenáct kilometrů před cílem se vše opět sjelo. V závěru neuspěl s útokem ani Polák Kornel Sojka, a tak se rozhodovalo v hromadném spurtu. 
 

Jan Tratnik         

 

Ten se především snažili pro své lídry Kadlece a Sisru rozjet cyklisté Dukly a vypadalo to pro ně nadějně. Ale půl kilometru před páskou nastoupil velice razatně bývalý mistr Evropy kategorie U23 Tratnik a soupeři na to nedokázali okamžitě zareagovat. Slovinec byl dostatečně rychlý a v posledních desítkách metrů své prvenství uhájil.

"Měli jsme v plánu to pod kopcem rozjet ještě rychleji, aby nikdo nemohl nastoupit, ale nepovedlo se. Chtěl jsem Bíteš vyhrát potřetí, takže určitě nadšený nejsem, ale musím přiznat, že Tratnik byl rychlý a museli jsme se sklonit lepšímu soupeři," přiznal obhájce loňského prvenství Milan Kadlec.

Výsledky:

 

Brno - Velká Bíteš - Brno (143 km):

 

1. Tratnik (Slovin.) 3:06:35, 2. Sisr, 3. Kadlec (oba Dukla Praha), 4. Zielinski (Pol.), 5. J. Polnický (Bauknecht Author), 6. Bisinger (Rak.), 7. Bajc (Slovin.), 8. Hampl (Favorit Brno), 9. Schofmann (Rak.), 10. Jurčo (SR), 11. F. Adel (Superior Rubena), 12. Novák (Superior Brentjen MTB), 13. Cink (Multivan Merida), 14. Leopold (Rak.), 15. Hudeček (Symbio Cannondale) všichni stejný čas. 
  
Zdroj: ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
Cape Epic 2024: Češi bojují, Beers s Grottsem míří k triumfu
23.03.2024 | Kategorie: MTB

Předposlední etapa Cape Epicu prověřila odolnost jezdců. Zatímco lídři Matthew Beers a Howard Grotts si vítězstvím upevnili pozici na čele závodu, čeští reprezentanti zažívali krizové chvíle. 

 
» více novinek a videí