Šimůnek se dočkal českého cyklokrosového titulu

Šimůnek se dočkal českého cyklokrosového titulu

Datum vydání: 09.01.2016

Dlouho, až předlouho čekal. Dnes se však Radomír Šimůnek mladší z celku Era Real Estate - Murprotec konečně dočkal. Ve dvaatřiceti letech vybojoval svůj první cyklokrosový titul. Na okruhu v Kolíně, kde se šampionát konal, vyhrál před Michaelem Borošem (BKCP-Corendon). Bronz získal obhájce titulu z loňského roku Adam Ťoupalík (BKCP-Corendon).

Svůj díl radosti si užil i čtvrtý muž mistrovského závodu Tomáš Paprstka z Expres CZ - Merida Team Kolín. Na stupně vítězů se sice nedostal, ale i to mu naprosto bezpečně stačilo k zisku celkového prvenství v TOI TOI Cupu. Druhého Vojtěcha Nipla (Puskinak.cz) porazil o 21 bodů, třetí skončil Lubomír Petruš z KC Hlinsko.
 
Šimůnek měl ve své sbírce již tři stříbra a čtyři bronzy, dnes konečně splnil roli favorita a dočkal se vytouženého titulu. Šimůnek se společně s Borošem a Ťoupalíkem usadil velmi brzy na čele závodu. A byl to především pozdější vítěz, který diktoval tempo a nedovolil dotáhnout se do vedoucí skupiny domácímu Tomáši Paprstkovi. Naopak Ťoupalík několikrát pár metrů zaostal, ale pokaždé se dokázal do nejlepší trojice vrátit. V předposledním z devíti okruhů dlouhých 2900 metrů však zaváhal na umělé překážce a rázem měli soupeři pár metrů k dobru, které již nejmladší český šampion historie nedokázal zlikvidovat a po pěti titulech v řadě - dva mezi kadety, dva mezi juniory a loni v elite se s vidinou obhajoby musel rozloučit.
  
  
Nakonec nedošlo ani na závěrečný spurt zbývající dvojice. Boroš totiž těsně před koncem závodu při výjezdu na stadion v zatáčce podklouzl a to rozhodlo. Šimůnek si tak v poklidu dojel šťastný pro premiérový titul.

„Je to obrovská úleva, jsem za to strašně šťastný a moc spokojený. Člověk se snaží přes deset let a stále to nevychází. Vždy byl někdo silnější, ale teď už mám tenhle dres taky a mohu se v klidu připravovat dál. Věřím, že do budoucna ještě alespoň jeden přibude,“ řekl Šimůnek bezprostředně po projetí cílem.

„Chtěl jsem to od samého začátku. Od rána jsem věděl, že to bude dobré. Poslední kolo bylo nervy drásající, ale soustředil jsem se jen na sebe, celý závod jsem jel pro mě až překvapivě v klidu a s chladnou hlavou. To u mě není zvykem,“ přiznal Šimůnek, který tak do rodinné sbírky přidal osmý titul, sedm jich vybojoval jeho otec Radomír starší.

Hned po závodě ale již myslel na hlavní vrchol sezony, světový šampionát, který se koná v závěru ledna v belgickém Heusden-Zolderu.

„Doufám, že teď ještě dopadnu dobře na mistrovství světa, předvedu tam nějaký výsledek a lidé na mě budou koukat jako na toho Šimůnka, který závodil dříve, a ne jako na toho z těch posledních dvou let,“ přál si Šimůnek.

Boroš litoval nevyužité šance.

„Mrzí to, protože vítězství bylo blízko. Radek byl ale dnes lepší a zasloužil si konečně vyhrát. Byl to hodně náročný a vyčerpávající závod, snad mi to vyjde někdy příště,“ řekl  Boroš.

Výsledky:

Mistrovství ČR a devátý závod TOI TOI Cupu:
Muži:
 
1. Šimůnek (Era Real Estate - Murprotec) 1:01:31, 2. Boroš +10, 3. Ťoupalík (oba BKCP-Corendon) +20, 4. Paprstka (Expres CZ - Merida Team Kolín) +1:05, 5. Petruš (KC Hlinsko) +1:35, 6. Nesvadba (Expres CZ - Merida Team Kolín) +1:45, 7. Nipl (Puskinak.cz) +1:58, 8. Lasák (Max Cursor) +2:00, 9. Hekele (Stevens bikes - Emilio Sport), 10. Eberl (Expres CZ - Merida Team Kolín) oba +2:01.

Konečné pořadí TOI TOI Cupu:

1. Paprstka 249 bodů, 2. Nipl 228, 3. Petruš 222, 4. Lasák 189, 5. Skála (ČEZ Cyklo Team Tábor) 189, 6. Kyzivát (Johnson Controls AŠ Ml. Boleslav) 184.
 
Ženy:

1. Mikulášková (Stadion Louny) 46:32, 2. Havlíková (MRM - Avalon) +10, 3. Nosková (AA-Drink/Kalas) +16, 4. Czeczinkarová (Sram Mitas Trek), 5. Štěpánová (Kona Cycling Point) obě +1:36, 6. Lukešová (ČEZ Cyklo Team Tábor) +3:07.

Konečné pořadí TOI TOI Cupu:

1. Czeczinkarová 283, 2. Mikulášková 279, 3. Lukešová 250, 4. Nosková 244, 5. Kuntová (Expres CZ - Merida Team Kolín) 241, 6. Štěpánová 239.
  
Zdroj: ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí