Sev.en Energy rozšířila projekt pro e-bikery a darovala dvě elektrokola

Sev.en Energy rozšířila projekt pro e-bikery a darovala dvě elektrokola

Datum vydání: 19.10.2020

Mezinárodní energetická skupina Sev.en Energy na konci cyklistické sezony vyslyšela volání komunity e-bikerů a zvýšila konektivitu projektu Sev.en Energy for Bikers z 90 na 100 % trhu. 

Nově instalované nabíjecí stanice už mají místo čtyř vestavných nabíječek šest a navíc zahrnují i klasickou venkovní zásuvku s napětím 230 V. Pamatují tedy i na zbývajících 10 % nekompatibilních baterií. Souběžně investor věnoval městu Meziboří dvě elektrokola pro Dům s pečovatelskou službou. 

„Darovaná elektrokola moc pomohou našim sociálním pracovníkům, kteří dojíždějí za seniory do jejich domovů. Až dosud museli cestu od klienta ke klientovi absolvovat pěšky nebo městskou hromadnou dopravou, což nebylo komfortní ani rychlé. Díky elektrokolům mohou ušetřenou energii vynaložit právě na péči o seniory, která bude v těchto těžkých dobách dvojnásob potřebná a zároveň náročná. Je skvělé, že obec Meziboří patří také k síti Sev.en Energy for Bikers, takže elektrokola lze nabíjet i přímo ve městě,“ říká Martin Hampl, vedoucí správního odboru Městského úřadu v Meziboří, pod kterého Dům s pečovatelskou službou v Meziboří spadá. 

V rámci rozšíření systému investor zdvojnásobil počet specifických vestavných nabíječek – aktuální schéma se tedy skládá ze dvou univerzálních zdířek, dvou zdířek pro pohony Bosch a dvou zdířek pro pohony Shimano. Technici dosud stihli v Ústeckém kraji nainstalovat tři nabíjecí stanice nového typu – na obecnímu úřadu obce Bžany na Teplicku, na chatě Florian v Adolfově na Ústecku a v Hostinci u Jezeří v Horním Jiřetíně na Mostecku. Další tři nové stanice jsou v Pardubickém kraji. Dobíjení v síti Sev.en Energy for Bikers zůstává i nadále zcela zdarma. 

„Ohlasy na projekt Sev.en Energy for Bikers jsou převážně pozitivní a těch několik málo kritických bylo velmi konstruktivních, takže jsme je přijali jako podněty pro zlepšení. Troufám si tvrdit, že rozšířený systém nabízí e-bikerům jedny z nejkomplexnějších nabíjecích stanic v Evropě a že bude ještě lépe plnit požadavky na dostupnost a uživatelský komfort,“ říká Jakub Ditrich, odborný garant projektu ze společnosti ekolo.cz.

Společnost Sev.en Energy spustila projekt nabíjecích stanic pro elektrokola na konci jara letošního roku v Ústeckém kraji a následně expandovala do Pardubického kraje. V současnosti je v provozu dohromady 27 nabíjecích stanic, z toho 22 v Ústeckém kraji. 
 
Zdroj a foto: TZ Sev.ec EC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí