Sauronovu kostku přinese Ježíšek!

Sauronovu kostku přinese Ježíšek!

Datum vydání: 10.11.2021

COVID 19 bohužel stále drží „právo veta“ nad pořádáním sportovních a společenských akcí a ovlivňuje náš život.

Tak tomu je i v případě slavnostního vyhlášení ŠKODA Pražského MTB poháru, které je nedílnou součástí seriálu horských kol v olympijském cross - country pro všechny věkové a výkonnostní skupiny cyklistů, včetně cyklistů s handicapem. S ohledem na aktuální, zhoršenou situaci pandemie a prognózu pro nejbližší období se pořadatelé soutěže rozhodli slavnostní večer v roce 2021 neuspořádat a atypické poháry s pražskou dlažební kostkou dostanou medailisté v dárkovém balíčku před vánočními svátky.  
  
Symbolem Pražského MTB poháru je od jeho počátku žulová kostka, charakteristická pro pražskou dlažbu, která je zasazená do každého poháru. V posledních letech začali pořadatelé poháry stylizovat do hlavní události daného roku. Například v roce 2018 byl zaznamenán více než dvojnásobný nárůst startujících ve všech kategoriích a tuto skutečnost vzdáleně symbolizuje jednoduše řešený pohár s názvem „Biker“. V roce 2019 byl pohár vyvedený do podoby olympijské pochodně v očekávání olympiády v Tokiu a rok 2020 symbolizovala „Kostka v kleci“, která připomíná těžké období pandemie. 
 
A co inspirovalo pořadatelský tým v ročníku 2021 při tvorbě poháru, který dostal jméno „Sauronova kostka“? Předlohou se stalo „Sauronovo oko“ a „Sauronova věž“. Bájný symbol zla z legendárního díla Johna Ronalda Reuela Tolkiena „Pán prstenů“ symbolizuje v „Sauronově kostce“ všudypřítomné nebezpečí, obavy a pocitovou temnotu způsobenou pandemií, která je stále v pozadí všech sportovních událostí, pražskou soutěž, které se v roce 2021 zúčastnilo přes 2000 aktivních sportovců, nevyjímaje.
 
Unikátní pohár ale není všechno, co závodníci, kteří se v sezóně 2021 umístili v celkovém pořadí na prvních třech místech, naleznou v dárkovém balíčku. 
Vítězové jednotlivých kategorií obdrží prestižní dres celkového vítěze od společnosti Sýkora Sportswear, který zarámovaný či v jiné podobě zdobí Síň slávy už 216 bikerů v devítileté historii seriálu. 

Samozřejmostí budou praktické a užitečné ceny od generálních partnerů poháru NUTREND a SPECIALIZED. Společnost Velocentrum Voleský přidá do balíčku poukaz na slevu 25% při nákupu doplňků značky SPECIALIZED v některé ze svých prodejen.           
 
Termíny Pražského MTB poháru 2022:
neděle 20. března         Motol
sobota 16. dubna          Kbely – Mistrovství Prahy
sobota 30. dubna          Zličín I.
neděle   1. května         Zličín II.
neděle 11. září               Libuš
neděle 25. září               Motol – Akademické MČR   
 
Zdroj a foto: pořadatelé SKC Praha



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
» více novinek a videí