Salcbursko - ráj cyklistů

Salcbursko - ráj cyklistů

Datum vydání: 09.07.2016

Za CykloNovinky.cz jsme měli možnost otestovat podmínky pro cyklistiku v Salcbursku, druhém nejbohatším z devíti rakouských států a jedním z těch, k​teré se nacházejí v regionu Alp. V nadcházejícím seriálu bychom se s vámi proto rádi podělili o informace zajímavé pro každého cyklistického nadšence. 

V tomto prvním díle se budete moci seznámit s obecnějšími aspekty, v těch nadcházejících si pak postupně přijdou na své fanoušci silniční cyklistiky, horských kol, sjezdu, freestylu, a e-biků.
 

Salzbursko je neuvěřitelně piktoreskním regionem a místem, kde stále ve velké většině ještě vládne divoká příroda. Najdete zde nádherná křišťálově čistá jezera, horské řeky, louky a pastviny, lesy a samozřejmě hory. Jedná se o jeden z nejřídčeji osídlených regionů v zemi i proto, že tudy prochází hlavní alpský masív v podobě Vysokých Taur. Na východě tento kraj ohraničuje masív Dachstein a na severu pak hřeben Berchtesgadenských Alp. Nejvyšším vrcholem je Großvenediger, jen zhruba o sto metrů nižší než nedaleký nejvyšší vrchol celého Rakouska a východní části Alp - téměř 3800 metrů nad moře dosahující Grossglockner. Do 2500 metrů nad mořem vysoko položeného průsmyku se mimochodem můžete podívat na kole, vede sem totiž silnice Großglockner-Hochalpenstraße. 

My jsme měli výchozí bod v západní části Salcburska - regionu Pinzgau a budeme se tedy věnovat v našich článcích hlavně okolním oblastem městečka Leogang a největšího města této oblasti - Saalfeldenu. Obě města totiž společně tvoří údolní oblast Saalfelden Leogang. Tento mikro-region je již řadu let cyklisty považován za jeden z nejlepších v celé zemi. Vždyť jen v rámci tohoto údolí budete moci prozkoumat 720 kilometrů značených tras pro horská kola a 480 kilometrů silničních tras. 
 


V roce 2001 zde byl vybudován jeden z největších a nejprestižnějších bike parků v Evropě - Leogang Bike Park, kde se od té doby pravidelně uskutečňují špičková klání v Downhillu, Freeridu, či Dirt jumpech. Od roku 2010 zde navíc jako na jediném místě v Rakousku můžete každoročně shlédnout díl seriálu Světového poháru v Downhillu. Obecně nejvíce takových sportovních klání (o kterých bude řeč v následujících speciálech) se pořádá od června do září. Právě konec léta je podle místních ideálním časem pro dovolenou zde, počasí je totiž stálejší. Můžete se dočkat i několika krásných slunečných dnů za sebou, což úplně neplatí pro předchozí proměnlivější a deštivější měsíce. 

V Saalfelden Leogangu si přijdou na své cyklisté každého věku a všech výkonnostních kategorií. V rámci Bike Parku v Leogangu zde najdete největší tréninkový park pro začátečníky v Evropě s osmi dřevěnými rampami a 15 hliněnými překážkami. Skutečně obří a neuvěřitelně kvalitně vybavený cyklistický obchod "Elements Outdoor Sports" navíc kromě půjčování e-biků, sjezdových kol, horských kol a trekinkových kol také nabízí v rámci své Bike School služby profesionálních sjezdařů a bikerů, kteří vám velice ochotně pomohou s technikou či Vás doprovodí na vaší tůře. 

 
Cyklistům je šita na míru také řada zdejších hotelů (Salzburger Hof, Rupertus, Bacher, Riederalm, Ritzenhof, Puradies, Pension Haus Tirol), které dokonce nezřídka kdy vlastní trénovaní cyklističtí průvodci. Hotely často nabízejí cyklistům mapy, jídlo s sebou na cesty, uzamykatelnou úschovnu kol nebo GPS vybavení. Vyrazíte-li na vypůjčených e-kolech, nemusíte se bát ani celodenní tůry. Dobít baterku zde totiž díky husté síti dobíjecích stanic není problém. Jisté je, že ať pojedete kamkoliv, bude se opravdu na co koukat, zdejší panoramata jsou fascinujícím a nezapomenutelným zážitkem. Když k tomu přičteme skvělou kuchyni, špičkové služby a příjemné tamní obyvatele, není co řešit.
 

V dalším díle vám blíže představíme podmínky pro horskou cyklistiku. 

Vše o tomto regionu naleznete na webových stránkách www.saalfelden-leogang.com


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
Otevření cyklistické sezony 2024 Tatranu Kohoutovice
28.04.2024 | Kategorie: ostatní
Dne 27. dubna otevřeli cyklisté Tatranu Kohoutovice novou sezonu.
Canyon Neuron:ONfly – Elektrizující jízda nové generace!
26.04.2024 | Kategorie: MTB
Canyon představuje svůj nejnovější model elektrického horského kola, Neuron:ONfly 2024. Tento model přináší řadu inovací a vylepšení, které posouvají hranice toho, co je možné dosáhnout s elektrickým horským kolem.
Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
» více novinek a videí