Sagan posedmé v kariéře vítězem bodovací soutěže v Kalifornii

Datum vydání: 21.05.2017

Osm let v řadě vyhrál Sagan v Kalifornii minimálně jednu etapu a v sedmi případech ovládl bodovací soutěž. 

Závod Okolo Kalifornie, jehož pořadatelé se letos poprvé těšili ze statutu World Tour a kde mimochodem vyzkoušeli při časovce elektrické motocykly, je minulostí. Celkovým vítězem se stal Novozélanďan George Bennett (LottoNL-Soudal), což je pro tohoto sedmadvacetiletého borce suverénně největší počin v dosavadní kariéře.

Bennett dokázal sesadit z pozice lídra závodu silného polského vrchaře Rafala Majku (Bora-Hansgrohe), třetí místo bral Američan Andrew Talansky (Cannondale Drapac).

Američanům se vůbec v domácím závodě dařilo. Talansky vybojoval kromě pódia i vítězství v královské etapě s cílem na Mount Baldy a hned dvakrát triumfoval jezdec z týmu outsidera - kontinentální ekipy Rally Cycling - talentovaný Evan Huffman. Celkový vítěz Tour of the Gila z konce dubna si tím ve špičkové konkurenci řekl o pozornost daleko větších týmů a je téměř jisté, že příští rok bude měnit dres. 
 
Doposud nejúspěšnější jezdec historie závodu - Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) - letos opět prodloužil svou obdivuhodnou šňůru vítězství, když vyhrál třetí etapu - již svou šestnáctou v kariéře. Letos to přitom byl už osmý ročník v řadě, co zde Sagan minimálně jednou zvedl ruce nad hlavu a celkově posedmé se navíc stal vítězem bodovací soutěže!
 


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
» více novinek a videí