Sagan odjíždí z Kalifornie s prázdnou, závod ovládli Kolumbijci

Datum vydání: 20.05.2018

Celkovým vítězem nejprestižnějšího závodu v Americe je teprve jednadvacetiletý Kolumbijec Ega​n Bernal z týmu Sky, Peter Sagan se tentokrát vítězství nedočkal. 

Kolumbijská cyklistická škola se stále výrazněji prosazuje v nejvyšších patrech světové cyklistiky!

Jedním z nejmladších špičkových odchovanců této jihoamerické země, který se prosazuje mezi cyklistickou elitou, je Egan Bernal. Toho si vyhlédla britská stáj Sky a přetáhla z líhně talentů, italské prokontinentální ekipy Androni - Sidermec. 

Bernal ve své vůbec první sezoně mezi elitou řádí jak černá ruka. Po bílém trikotu na Santos Tour Down Under, titulu kolumbijského šampiona v časovce, celkovém vítězství na domácím etapáku Colombia Oro y Paz a etapovém 
vítězství a celkovém druhém místě na Okolo Romandie, se nyní stal celkovým vítězem Okolo Kalifornie. Mladý jezdec tam navíc vyhrál dvě horské etapy, obě po suverénní sólo jízdě!

Kolumbijskou nadvládu v letošním ročníku největšího amerického závodu a jediného tamního podniku seriálu World Tour, podtrhl spurter Fernando Gaviria (Quick-Step Floors), jenž vyhrál hned tři etapy! Radost z toho zrovna neměl rekordman v počtu etapových vavřínů na tomto závodě, Peter Sagan (Bora Hansgrohe). Ten ve sprintech bral "jen" dvě třetí a dvě čtvrtá místa.

Trojnásobný úřadující mistr světa musí hodit zklamání za hlavu. Brzy ho čeká jeho další oblíbený podnik, Okolo Švýcarska. I tam suverénně vede historické pořadí počtu vítězných etap - má jich na svém kontě 15. No a pak už přijde na řadu Tour de France.

"Je škoda,že se mi v Kalifornii nepodařilo vyhrát ani jednu etapu na závodě, který mám tak rád. Chtěl bych ale ocenit práci kolegů z Bora Hansgrohe. Každý den tvrdě makali, podporovali mě a vítězství by bylo odměnou za jejich skvěle odvedenou práci. Poděkování patří také fanouškům, kteří v průběhu celého závodu fandili a drželi palce. I o tom je sport a ne vždy se podaří vyhrát. Teď se budu plně věnovat přípravě na závod ve Švýcarsku, který mě čeká za tři týdny."

 

Příspěvek sdílený EL TIEMPO (@eltiempo),


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí