Sáblíková suverénně získala titul i v závodě

Sáblíková suverénně získala titul i v závodě

Datum vydání: 25.06.2016

Kralování Martiny Sáblíkové na domácích šampionátech silničních cyklistek pokračuje. Dnes do své sbírky přidala další titul, když v Kyjově naprosto přesvědčivě přidala titul mistryně republiky v hromadném závodě. Celkově již svůj čtrnáctý cyklistický, další double, když ve čtvrtek vyhrála v Hodoníně časovku.

Trojnásobná rychlobruslařská olympijská vítězka zvítězila o pět minut a osmadvacet vteřin před druhou bikerkou Barborou Průdkovou (Nutrend Specialized), třetí dojela Slovenka Janka Keseg Števková, ta zaostala za vítězkou již skoro o sedm minut. Český bronz  bere cyklokrosová šampionka Martina Mikulášková, tedy na stupně vítězek se nedostala ani jedna čistokrevná silničářka.

Na okruhu dlouhém 20,6 kilometru, který ženy absolvovaly celkem pětkrát, se nadvláda Sáblíkové nad celým startovním polem projevila už ve druhém kole. Po prvním ještě jela v čele sedmičlenná skupina, ale při průjezdu druhým kolem však už platil známý scénář z posledních let: v čele samostatně jedoucí Sáblíková, za ní dlouho prázdno a jen boj o další medaile. Po 40 kilometrech měla ve velkém vedru náskok půl minuty, v dalším jej výrazně navýšila a dvě minuty za ní jela již osamocená Průdková, kterou stíhaly Machačová (Dukla Praha) a Mikulášková.
 

 
Do závěrečného okruhu vjela Sáblíková o 3:10 minuty před Průdkovou, další pronásledovatelky už měly manko více než čtyři a půl minuty a bylo jen otázkou, s jakým náskokem Sáblíková nakonec vyhraje. V cíli pak slavila Sáblíková již čtvrtý mistrovský double.

„Dnes to bylo hrozně náročné a složité, hlavně počasí sehrálo své. Z tohoto pohledu to byl asi můj nejtěžší titul. Nebýt těch dobráků u trati, kteří na nás z hadic stříkali vodu nebo nás z lahví polévali, tak bych snad ani nedojela,“ řekla v cíli Martina Sáblíková.

Juniorský titul mistra republiky získal Jakub Otruba z týmu Mapei Merida Kaňkovský, mezi juniorkami vybojovala letošní druhé silniční zlato Adéla Šafářová z Nutrend Specialized.
 

Výsledky:

Ženy (103 km):

1. Sáblíková (Nowis Team) 3:10:33, 2. Průdková (Nutrend Specialized) +5:28, 3. Mikulášková (ČEZ Cyklo Team Tábor) +7:01, 4. Nosková (Kooperativa Jablonec) +7:48, 5. Machačová (Dukla Praha) +9:07, 6. Anežka Drahotová (Team Louny) +9:16.

Junioři (123,6 km):

1. Otruba (Mapei Merida Kaňkovský) 3:26:26, 2. Šimůnek (Kooperativa Jablonec) +5:11, 3. Holec (Nutrend Specialized) +6:48.

Juniorky (82,4 km):

1. Šafářová (Nutrend Specialized) 2:39:54, 2. Kerschbaummayr (Nowis Team) +1:16,  3. Mináriková-Švecová (G.Benedikt Šveccykloteam Želeč) +9:33.
 
Zdroj: ČSC



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí