SP v NMNM pouze pro 3000 diváků

Datum vydání: 04.09.2020

Novoměstský svě​ťák se blíží, závodníci jsou nažhavení a pořadatelé nachystaní. Jaké jsou horké novinky z Nového Města? Představme si je popořadě.


Vstupenky – maximálně 3000 diváků každý závodní den
 

Dlouho se řešilo, jestli se letošní svěťák v NMNM bude moct vůbec uskutečnit, naštěstí pro všechny závodníky se diskuse postupně přesunula do roviny možné účasti či neúčasti diváků. Teď konečně přichází dobrá zpráva i pro ně: závody se uskuteční s diváky, byť bude každý závodní den do Arény vpuštěno pouze omezené množství 3000 z nich. Na tribunách budou zřízeny 3 oddělené divácké sektory o maximálním počtu 1000 osob.

„Je jasné, že uspořádat letos akci ve formátu, na který jsme byli za poslední roky zvyklí, nebude možné. Ale jsme rádi, že se vyhneme zcela komornímu pojetí a můžeme na Vysočinu pozvat alespoň omezené množství fanoušků. Současná vládní nařízení v kombinaci s logistickými možnostmi Vysočina Arény umožňují vstup maximálně třem tisícovkám diváků. Na víkendový program od pátku do neděle je už více než polovina těchto vstupenek prodaná z předprodeje, který probíhal před vypuknutím koronakrize, takže závodníci se prázdných tribun obávat nemusejí. Na druhou stranu ale máme závodní program rozšířený o dodatečné 2 dny, protože nám Mezinárodní cyklistická unie UCI vlivem řádění koronaviru přisoudila uspořádání hned dvou kol Světového poháru. Pro zájemce, na které se ve víkendových dnech vstupenky již nedostanou, se tedy nabízí možnost přijet na Vysočinu v úterý a čtvrtek, kdy bude také možnost vidět největší esa pelotonu horských kol na tradičních novoměstských tratích“, říká předseda organizačního výboru Petr Vaněk.

Vstupenky bude možné koupit pouze v předprodeji, na místě již nebudou k dispozici. Kompletní program akce naleznete zde.
 

Doprovodný program: omezení ve znamení bezpečnosti
 

Akce se uskuteční v souladu se všemi vládními nařízeními, které se týkají nového typu koronaviru. Proto letos nebude možné zpřístupnit v Novém Městě tolik populární týmovou zónu, kde je každoročně možnost potkat oblíbené sportovce tváří v tvář, vyfotit se s nimi, nebo je jen sledovat při jejich obvyklé předzávodní rutině. Sportovci putují hned z Nového Města na Mistrovství světa do rakouského Leogangu a nemohou si dovolit byť jen potenciální riziko nákazy, proto budou v rámci celého závodního týdne maximálně izolováni. 

„Takový je letošní trend, vidět to je třeba na Tour de France. Všichni sportovci se od diváků izolují, ihned po dojezdu si nasazují roušky, dezinfikují ruce a bezpečnostních opatření je samozřejmě mnohem víc. Pokud chceme být pro všechny zúčastněné důvěryhodným pořadatelem, musíme se tomuto trendu přizpůsobit a letos zkrátka vynechat některé tradiční součásti programu. Tentokrát tedy kompletně vypouštíme oblíbenou prodejní zónu Expo Area a doprovodné akce jako večerní party, závody pro veřejnost či partnerské aktivace zredukujeme na minimum. Oželet musíme i kemp, který obvykle zřizujeme v těsném sousedství Vysočina Arény,“ vysvětluje Vaněk.

Hojná sportovní účast
 

Opačnou situaci registrují pořadatelé z pohledu účasti závodníků. Díky tomu, že je letos závodní sezóna skutečně krátká, k účasti v Novém Městě se registruje enormní množství sportovců. Předpokládá se nabité startovní pole ve všech kategoriích a maximální účast elitních závodníků.

„V současné situaci pro nás bylo obtížné připravit podmínky pro vstup závodníků z potenciálně „rizikových“ zemí do České republiky, ale díky skvělé spolupráci s Národní sportovní agenturou a dalšími úřady se nám daří i tyto organizační „špeky“ úspěšně řešit. Proto to prozatím vypadá na velmi hojnou účast závodníků prakticky z celého světa,“ doplňuje šéf organizačního týmu Vaněk.

Tak co, přijedete se letos podívat na vrcholnou cyklistickou akci do Nového Města na Moravě? Pokud to máte v plánu, tak neváhejte, především na víkend jde do prodeje už jen méně než polovina vstupenek.
 
Zdroj: TZ NMNM


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí