SP MTB La Bresse: Nash čtvrtá, Kulhavý pátý!

SP MTB La Bresse: Nash čtvrtá, Kulhavý pátý!

Datum vydání: 29.05.2016

V idylickém městečku La Bresse v severovýchodní Francii pokračoval již třetí závod Světového poháru horských kol. Místní okruh, který má doslova pár kilometrů za barákem domácí Julien Absalon (BMC), patří mezi nejvíce technické okruhy seriálu. Navíc atraktivitě závodu přispěla včerejší noční bouře, která se přehnala La Bresse a zapříčinila tak k rozbahnění tratě.

Souboj Francie - tak by se dal popsat závod elitních mužů. Své technické a fyzické kvality na domácí trati předvedl domácí miláček Julien Absalon, když suverénně zvítězil s náskokem minuty před krajanem Maximem Marottem (BH SR Suntour KMC). Třetí dokončil rovněž francouzský jezdec stáje BH SR Suntour KMC Victor Koretzky, ten ztratil 1:24.
 
Přehlídku francouzských jezdců umožnil moment, kdy dva defekty vyřadily úřadujícího světového šampiona a lídra seriálu Švýcara Nina Shurtera (Scott Odlo) z boje o vítězství. Shurter při prvním defektu v úvodu ztratil kontakt z Absalonem, ale své ambice neztrácel i přesto, že se mu domácí jezdec dost vzdálil. To ale již neplatilo při druhém defektu, Shurter se tak alespoň dotlačil na čtvrté místo. Pátý skončil český jezdec Jaroslav Kulhavý (Specialized Racing), který po startu z druhé řady a s dlahou na ruce ztratil na vítěze přes dvě minuty. Druhým nejlepším českým jezdcem v pořadí byl Jan Škarnitzl (Sram Mitas Trek), ten dokončil jako 25. s mankem 6:32. Ondřej Cink (Multivan Merida) závod nedokončil.
 

 
V průběžném hodnocení Světového poháru, po třech závodech, na tom je z českých reprezentantů nejlépe Kulhavý na sedmé příčce.
 
Závod žen byl velice dramatický, což ve velké míře způsobil v předposledním kole defekt Švýcarky Jolandy Neff (Stöckli). Úřadující evropská šampionka měla závod elitních žen v malíčku, když svůj náskok stále navyšovala. V předposledním kole ale Švýcarka musela po technickém úseku zajet do depa, aby si kvůli defektu vyměnila zadní kolo. Náhle se ale zcela zlikvidoval její zhruba čtyřicetisekundový náskok a dál pokračovala s kanadskými závodnicemi, které měla za zády – Catherine Pendrel (Luna Pro) a Emily Batty (Trek World).  Neff se ale spolupracovat nechtělo a soupeřkám v následném stoupání opět odjela a náskok až do cíle navyšovala. V cíli na Pendrel najela 25 sekund a na Batty 48 vteřin. Výborné čtvrté místo v závodě atakovala česká reprezentantka Kateřina Nash (Luna Pro), jež na Neff ztratila přes 2:18. Katka tak opět ukázala, že její forma roste, když vylepšila své 10. místo z minulého týdne z Albstadtu a v průběžném hodnocení světového poháru se posunula na šesté místo.
 

 
Závod mužů do 23 let byl ve znamení českých pádů, které nejvíce nepřály Matějovi Průdkovi (Nutrend Specialized), který několikrát spadl a dokonce zničil sedlo, což znamenalo 27. místo v cíli. Nejlépe tak v závodě skončil jako 22. úřadující český mistr Jan Vastl (Bianchi Countervail).
 
Nyní české reprezentanty čeká po Světovém poháru v La Bresse krátký odpočinek a již následná příprava na světový šampionát v Novém Městě na Moravě, který odstartuje za necelý měsíc.

Výsledky:

Muži Elite:

1. Julien Absalon (Francie, BMC) 1:26:38 
2. Maxime Marotte (Francie, BH SR Suntour KMC) +1:00
3. Victor Koretzky (Francie, BH SR Suntour KMC) +1:24
4. Nino Schurter (Švýcarsko, Scott Odlo) +1:42
5. Jaroslav Kulhavý (Specialized Racing) +2:06
...
25. Jan Škarnitzl (Sram Mitas Trek) +6:32
45. Jan Nesvadba (Expres CZ Merida Kolín) +8:36
91. Tomáš Paprstka (Expres CZ Merida Kolín) -1 kolo
142. Zdeněk Vobecký (KH Tour Giant) -2 kola
DNF. Ondřej Cink (Multivan Merida)

 
Ženy Elite:

1. Jolanda Neff (Švýcarsko, Stöckli) 1:28:30 
2. Catherine Pendrel (Kanada, Luna Pro) +0:25
3. Emily Batty (Kanada, Trek World) +0:48
4. Kateřina Nash (Luna Pro) +2:18
...
25. Karla Štěpánová (Kona Cycling Point) +7:31
45. Jitka Škarnitzlová (Česká spořitelna Accolade) +11:08
66. Lenka Bulisová (4Ever Cyklo Bulis) -2 kola

 
Muži U23:

1. Titouan Carod (Francie, Scott Creuse Oxygen) 1:12:59 
2. Romain Seigle (Francie, Focus Rotor G-skin) +2:05
3. Samuel Gaze (Nový Zéland, Specialized Racing) +2:49 .
..
22. Jan Vastl (Bianchi Countervail) +6:53
27. Matěj Průdek (Nutrend Specialized) +8:40
34. Jan Rajchart (Česká spořitelna Accolade) +9:38
91. Martin Stošek (Symbio+ Cannondale) -1 kolo


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí