ŠKODOVÁCKÉ OKRUHY posledním dílem ŠKODA CUPu

ŠKODOVÁCKÉ OKRUHY posledním dílem ŠKODA CUPu

Datum vydání: 15.09.2019

Seriál Českého poháru mužů na silnici ŠKODA CUP 2019 se blíží do svého závěru. Předposlední sobotu v září, tedy 21. 9. vyvrcholí šestým závodem, kterým bude kritérium v Mladé Boleslavi s názvem ŠKODOVÁCKÉ okruhy.

Na závodníky tak čeká 35 tříkilometrových okruhů přímo v centru Mladé Boleslavi. Vše vypukne ve 14:00 na třídě Václava Klementa před Škoda Auto Muzeem, okruhy pak povedou po Třídě Ludváka Kalmy a Volkharda Köhlera. Kromě bodování jsou navíc vypsány tři speciální prémie o věcné ceny v 10., 20. a 30. kole. Do města, které je tradičně spojeno především s cyklokrosem, se tak vrací významná akce silniční cyklistiky.

„Byl bych rád, kdyby se ze závodu stala tradice. Dlouho se tu silniční závod takového rozměru nekonal a pevně věřím, že se to podaří změnit,“ říká ředitel závodu Michal Kopecký.

„Původně se měl jet silniční závod s průjezdy Mladou Boleslaví, na dříve plánované trase ale rekonstruují most, který byl v havarijním stavu. Další alternativní trasy by vzhledem k uzavírce kvůli zmiňované rekonstrukci, paralyzovaly dopravu v celém městě,“ komentuje změnu plánů ředitel závodu, který se tak rozhodl pro divácky rozhodně atraktivnější alternativu.

„Jsem na druhé straně rád, že se pojede městské kritérium. Většina závodů se koná mimo města, takhle budou mít diváci závodníky na dosah. Navíc se kritérium pojede u největšího obchodního centra v Boleslavi, kolem Škoda Auto Muzea a ŠKODA Zákaznického centra,“ dodává Kopecký.


Po skončení posledního dílu seriálu proběhne slavnostní vyhlášení v prostorách Škoda Auto Muzea, které bude po celý den zpřístupněno.

Poslední závod je zároveň symbolický. Těší nás, že v rámci spolupráce se ŠKODA AUTO a.s., která zaštiťuje celý pohár se podařilo uspořádat takto atraktivní závod přímo v Mladé Boleslavi a zároveň byly poskytnuty prostory pro slavnostní vyhlášení, které si tato soutěž zaslouží. Ještě předtím ale budou závodníci bojovat o cenné body do celkového hodnocení a věřím, že pro diváky udělají skvělou show,“ doplňuje ředitel soutěže Jakub Edr.

Průběžně vedoucím závodníkem Českého poháru na silnici ŠKODA CUP 2019 je prozatím Dominik Neuman z Elkov Author, soutěž mužů do 23 let vede jeho týmový kolega Jakub Otruba a dres pro nejlepšího nováčka soutěže v posledním závodě oblékne Vojtěch Řepa (Topforex-Lapierre). 
 
Zdroj: TZ Judita Lorencová, foto: Josef Vaishar
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí