ŠKODOVÁCKÉ OKRUHY ovládl Daniel Babor

ŠKODOVÁCKÉ OKRUHY ovládl Daniel Babor

Datum vydání: 22.09.2019

Závěrečným závodem Českého poháru na silnici ŠKODA CUP 2019 bylo městské kritérium v Mladé Boleslavi.

Divácky velmi atraktivní závod, kdy závodníci bojovali o každý bod, vyhrál Daniel Babor z týmu TUFO-PARDUS Prostějov. Druhé místo obsadil Martin Boubal a třetí jeho týmový kolega Jiří Pokorný (oba CK Příbram Fany Gastro). Nejlepším nováčkem se stal Vojtěch Řepa.

 
Závodníci dnes absolvovali celkem 35 tříkilometrových okruhů ulicemi Mladé Boleslavi se startem před Škoda Auto Muzeem a průjezdy okolo ŠKODA Zákaznického centra.

Od samotného začátku přitom ukazovali divákům skvělou show. Nejaktivněji si od začátku závodu počínal celek TUFO-PARDUS Prostějov a po první polovině závodu se díky této aktivitě dostal do vedení Daniel Babor. Mezitím se v krátkých pokusech o únik vystřídalo několik jezdců, úspěšný byl ale až ve druhé polovině závodu atak Jiřího Pokorného (CK Příbram Fany Gastro) a Adama Doležala (ČEZ Cyklo Team Tábor). Ti díky tomu sbírali body a stoupali tak v průběžném pořadí.


 
V momentě, kdy se do virtuálního vedení dostal Jiří Pokorný, začal prostějovský tým likvidovat náskok ujeté dvojice. To se podařilo a poslední dvě velká bodování už byl peloton opět kompaktní. V závěrečném spurtu, kde si závodníci připisují dvojnásobný příděl bodů pak byl Babor druhý, čímž získal dostatečný počet bodů, aby si pojistil dnešní vítězství.

 „Průběh závodu jsme měli pod kontrolou, jen ten závěr byl takový hektický. Nicméně jsme dnes předvedli skvělý týmový výkon, s kolegy z týmu jsme spolupracovali a na mém vítězství mají také zásluhu,“ řekl vítězný Babor, který svým věkem stále spadá do kategorii U23.

Zdroj: TZ Judita Lorencová, foto: Jan Brychta

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí