ŠKODA eMČR 2022: MČR ve virtuální cyklistice s hvězdami na startu

ŠKODA eMČR 2022: MČR ve virtuální cyklistice s hvězdami na startu

Datum vydání: 18.03.2022

Už podruhé se na domácí scéně bude bojovat o tituly ve virtuální cyklistice na trenažerech na platformě ROUVY.

ŠKODA eMČR 2022 se uskuteční už příští týden, 22. března od 18 do 20 hodin v Showroomu AUTO OPAT v Nupakách u Prahy. Startovní listiny se teprve finalizují, ale už teď je jisté, že se na startu objeví řada hvězd.

 

Vloni se uskutečnil premiérový ročník šampionátu ve virtuální cyklistice, letos k tomu přibyl čtyřdílný mezinárodní seriál Visegrad 4 e-CUP a vše nyní vyvrcholí druhým bojem o české tituly v rámci ŠKODA eMČR. Vloni vybojovali tituly Daniel Turek a Martina Sáblíková, mezi juniory byl nejlepší Štěpán Telecký.

Turek letos vyhrál jeden ze závodů Visegrad 4 e-CUP, konkrétně GP Slovenska, a o titul mistra republiky bude usilovat i letos. „Z virtuálních závodů se stává skoro regulérní cyklistická disciplína. Řada kluků tomu v zimě propadla a já to rozhodně nepovažuji za nějakou degradaci. Titulu mistra republiky si cením a určitě ho budu chtít obhájit,“ řekl Daniel Turek, profesionál z rakouského týmu Felbermayr-Simplon Wels.

Účast potvrdil i člen španělské stáje Equipo Kern Pharma Vojtěch Řepa, jenž v lednu vyhrál GP České republiky, úvodní díl Visegrad 4 e-CUP. Domácí nejlepší stáj Elkov Kasper budou reprezentovat Tomáš Obdržálek a Filip Řeha. Chybět nebude ani celkový vítěz kategorie juniorů Visegrad 4 e-CUP Milan Kadlec (Dukla Praha), který je loňským juniorským mistrem Evropy v bodovacím závodě. Dalším skvělým dráhařem na startu bude Radovan Štec (Tufo Pardus Prostějov), jenž na MS na dráze v Egyptě 2021 získal mezi juniory titul v omniu a k němu přidal stříbra v bodovačce a madisonu. V boji o mistrovský dres mezi ženami bude určitě patřit k velkým favoritkám Eliška Kvasničková. Závodnice týmu SportRaces skončila v seriálu Visegrad 4 e-CUP 2022 celkově druhá.

„Zvučná jména profesionálů nechybí ani v letošním ročníku, novinkou oproti loňskému roku ale bude start dvou nejlepších jezdců v kategorii Hobby, tedy nejlepšího muže a ženy, kteří nevlastní závodní licenci ČSC. Ti dostanou možnost startovat vedle opravdových profesionálů, a čeká je tak zcela nevídaný zážitek. Snahou Českého svazu cyklistiky je i tímto způsobem propojovat profesionální cyklistiku s širokou veřejností,” uvedl Petr Marek, prezident Českého svazu cyklistiky.

„Jsme velice rádi, že zájem o sportovní klání nepolevuje a těší nás i stoupající zapojení žen. Sledujeme s nadšením rostoucí zájem o závody, v rámci nichž se mohou k řadám profesionálů připojit i zástupci hobby cyklistů. Sezóna je v plném proudu a tento šampionát opět otevírá příležitost zažít něco nového,“ uvádí jeden ze zakladatelů a CEO ROUVY Petr Samek.

 

ŠKODA eMČR se pojede na části trasy jarní silniční klasiky Velká Bíteš-Brno-Velká Bíteš. Ve hře budou celkem tři mistrovské dresy: muži/U23, junioři a ženy/juniorky.

Celkem by mělo přímo v Showroomu Auto Opat bojovat o tituly do 20 vybraných závodníků. Pojedou na stejném typu trenažérů, které budou kalibrovány a nastaveny na přesné parametry hmotnosti nominovaných, aby vše proběhlo podle pravidel UCI pro e-sport. Závod bude živě streamován na youtube kanálu ROUVY a bude ho vysílat také Česká televize v rámci HbbTV/www vysílání.

Předpokládaná startovní listina:

MUŽI ELITE/U23

  • Petr Vávra, DUKLA Praha
  • Jaromír Skála, ROUVY Specialized Cycling Team
  • Vojtěch Řepa, Equipo Kern Pharma
  • Mathias Vacek, Czech National Team
  • Turek Daniel, Felbermayr Simplon Wels
  • Tomáš Obdržálek, Elkov Kasper Czech Cycling Team
  • Filip Řeha, Elkov Kasper Czech Cycling Team

JUNIOŘI

  • Milan Kadlec, DUKLA Praha
  • Kobr Richard, Roman Kreuziger Cycling Academy
  • Štec Radovan, Tufo Pardus Prostějov

ŽENY ELITE/JUNIORKY

  • Eliška Kvasničková, SportRaces Cycling Team
  • Hanka Runtová, DUKLA Praha
  • Tereza Kadlecová, SportRaces Cycling Team
  • Patricie Srnská, DUKLA Praha

HOBBY

  • Jiří Petr, Salomon/Suunto 
  • Eliška Kleiberová 

Závodu se může zúčastnit každý uživatel s chytrým trenažerem a závodit tak spolu s hvězdami na stejné trati a ve stejný čas, avšak profesionálové budou mít své vlastní kategorie a výsledky.

Zdroj a foto: TZ ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí