ŠKODA eCUP 2021 - Seriál virtuálních cyklistických závodů

ŠKODA eCUP 2021 - Seriál virtuálních cyklistických závodů

Datum vydání: 01.02.2021

Všichni si uvědomujeme, že to, co ještě před rokem bylo bráno jako okrajová záležitost případně hudba budoucnosti, doba „covidová“ v řadě oblastí, a sport nevyjímaje, posunula během krátké doby do reality a každodenní činnosti.

Jednou z rychle se rozvíjejících forem sportovních aktivit jsou i virtuální cyklistické závody na on-line platformách, které jsou otevřené pro cyklisty všech věkových i výkonnostních kategorií. Tento druh e-sportu, do nedávna považovaný za zcela okrajovou a neatraktivní formu cyklistiky, se v dnešní době, poznamenané koronavirem, dostává do popředí jednak jako forma tréninkové přípravy ale také jako forma soutěže, s mnohdy velmi prestižním startovním polem závodníků.

Český svaz cyklistiky na tento trend reagoval již v loňském roce, když během jarního lockdownu zařadil do svého kalendáře dva virtuální závody, kterých se zúčastnilo vedle zvučných jmen českých reprezentantů i široké pole startujících z řad výkonnostních jezdců i veřejnosti.

Pro letošní rok připravil Český svaz cyklistiky ucelený seriál virtuálních cyklistických závodů ŠKODA eCUP 2021, který je v historii svazu prvním českým  pohárem v e-sportu a proběhne v únoru a březnu 2021 na platformě ROUVY. Seriál bude zakončen oficiálním Mistrovstvím České republiky v e-cyklistice.
 


Není to však seriál pouze silničáře, naopak je to akce Českého cyklistického svazu napříč všemi disciplínami. 

„Myslím, že to sice není budoucnost cyklistického sportu, ale jeden z možných směrů v dnešní digitální době. Je to další způsob sportování s možností zapojení aktivní sportovní veřejnosti. Proto jsme tento seriál virtuálních cyklistických závodů ve spolupráci s partnery Škoda Auto a Strabag připravili,“ řekl prezident ČSC Petr Marek.

Kalendář a jednotlivé tratě jsou již stanovené, komentování závodů obstará redaktor ČT Tomáš Jílek. Tratě čtyřdílného seriálu jsou vybrané s ohledem na jejich profil a atraktivnost. Na organizaci a na výběru tratí se podílel především reprezentační kouč Tomáš Konečný.

"Z pohledu závodníků to hodnotím jako přínos. Virtuální závody jsme měli již loni a není to špatné, dokonce se uskutečnilo i první mistrovství světa pod hlavičkou UCI. Další nespornou výhodou je, že se jich může zúčastnit prakticky kdokoliv. Jezdí se to na reálných tratích a mě přijde zábavné, moci si zajet na Tournmalet, Stelvio, jet etapy Vuelty a Tour," řekl Tomáš Konečný.

První závod seriálu ŠKODA eCUP 2021 se jede v Toskánsku a trať je na rozjetí, více méně po rovině s celkovým převýšením 200 metrů a délkou 27 kilometrů. Druhý závod se pojede na Šumavě a trať je náročnější než v úvodním podniku. Je na ní šest kilometrů dlouhé stoupání s celkovou délkou 35 kilometrů. Třetí závod se pojede ve Francii s výšlapem na slavný Tourmalet a bude to tedy závod zejména pro vrchaře (dojezdy etap Tour a Vuelty). 


Finálový závod bude na trase Velké Bíteše a ten se uskuteční za přítomnosti těch nejlepších z úvodních závodů. Bude to zároveň první e-mistrovství ČR a budou se udělovat mistrovské dresy pro ženy, muže a juniory. Tento závod se pojede na stanoveném místě a na stejném typu trenažéru a startovat na něm bude moci 15-20  závodníků z předních míst seriálu. Účastnit se jej samozřejmě budou moci i další závodníci online doma. Postupový a nominační klíč na ŠKODA eCUP - mistrovství ČR se teprve dolaďuje a včas bude oznámen.

 

Program a trasy ŠKODA eCUP 2021:
 

11. února: ŠKODA eCUP 2021 Toskánsko - my.rouvy.com

18. února: ŠKODA eCUP 2021 Šumava - my.rouvy.com

4. března: ŠKODAa eCUP 2021 Tourmalet - my.rouvy.com

25. března: ŠKODA e-MČR 2021 Brno - Velká Bíteš - Brno - tato trať se ještě připravuje, ale bude část závodu na trase Říčany - Brno - Říčany a bude dlouhá 30 kilometrů.


Start všech závodů bude vždy v 18:00h.


Přihlásit na jednotlivé závody se můžete zde:

ŠKODA eCUP 2021 | Toskánsko - my.rouvy.com.

ŠKODA eCUP 2021 | Šumava - my.rouvy.com.

ŠKODA eCUP 2021 | Tourmalet - my.rouvy.com.

ŠKODA eMČR 2021 | Brno - my.rouvy.com.

Foto: Michal Červený a ČSC, zdroj: TZ ČSC


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí