ŠKODA We Love Cycling tým bude vyprávět příběh bojovnice Alex

ŠKODA We Love Cycling tým bude vyprávět příběh bojovnice Alex

Datum vydání: 31.07.2019

Sedmý ročník Metrostav Handy Cyklo Maratonu je tady.

Pětidenní nonstop etapový cyklistický podnik startuje 30. července a spojuje handicapované i nehandicapované sportovce v závodě, jehož cílem není nejlepší výsledek, ale myšlenka vzájemné spolupráce, integrace, solidarity a přátelství. Škoda We Love Cycling Tým, vedený paralympijským vítězem a cyklistou Jiřím Ježkem, pojede celý závod pod patronací dvanáctileté dívky Alex Borské, která již ve svém raném věku ví, že hlavní výhrou je její Tým! Účast na tomto podniku vychází z myšlenky programu ŠKODA Handy, jenž se snaží pomáhat osobám se sníženou pohyblivosti opět získat mobilitu.
 
KDYŽ SRDCE CHCE VÍC NEŽ TĚLO



Proč se lidé zajímají o sport? Protože sport vypráví příběhy. ŠKODA We Love Cycling Tým se v rámci letošního ročníku Metrostav Handy Cyklo Maratonu rozhodl vyprávět příběh dívky Alex Borské. Dívenky, jejíž srdce chce víc, než unese její tělo. Dvanáctileté bojovnice, která se od narození potýká s těžkým postižením nohou a páteře. Prošla spoustou operací a díky neuvěřitelné houževnatosti a vůli se dnes pyšní triumfem na Českém poháru juniorů, na který dosáhla se svým handbikem, kolem s ručním pohonem. Letos se stala patronkou ŠKODA We Love Cycling Týmu na pětidenním nonstop cyklistickém etapovém závodě Metrostav Handy Cyklo Maraton, který pořádá nadace Cesta za snem.

„Miluju výzvy a věřím svým snům. Tím největším je reprezentovat Českou republiku na mezinárodní úrovni, a hlavně na paralympijských hrách v roce 2024 v Paříži,“ hlásá Alex Borská, která splňuje všechny atributy těch, jejichž sny se dotýkají hvězd.

TÝM JE VÝHRA


Osmičlenný tým ŠKODA We Love Cycling vystartuje v úterý 30. července na závod napříč Českou republikou s výjezdem do Polska. Maraton, jehož trasa měří 2 222 kilometrů, má časový limit 111 hodin a jede se bez zastavení po dobu pěti dnů. Tým tvoří zdraví a handicapovaní, muži a ženy, amatéři a profesionálové. ŠKODA We Love Cycling Tým, vedený paralympijským vítězem a legendou mezi cyklisty Jiřím Ježkem, pak spojuje hlavní motto: #TymJeVyhra.

Mám radost z každého, kdo je navzdory svému handicapu odhodlaný žít aktivně. Sport přináší spoustu důležitých zkušeností a zážitků, a to nejen handicapovaným. I proto se snažím sport a zdravý životní styl neustále propagovat. A s takovým nadšením, se kterým se do sportu vrhla Alex, může člověk dokázat velké věci. Věřím, že role patronky našeho týmu ŠKODA We Love Cycling na letošním Handy Cyklo Maratonu, pro ni může být další motivací do budoucna,“ říká kapitán týmu a paralympijský vítěz cyklista Jiří Ježek,

který už v minulosti Handy Cyklo Maraton absolvoval, ovšem ve zkrácené podobě.

„Tehdy jsem kvůli závodnímu programu mohl absolvovat pouze jeden den. Kompletní Handy Cyklo Maraton tak letos pojedu poprvé. O to víc se těším! Pokud tým dobře spolupracuje a udrží si dobrou náladu, humor a bojovného ducha, bývá celá akce krásným a nezapomenutelným sportovním zážitkem,“ dodává Jiří Ježek, který zároveň oceňuje podporu a zázemí, které týmu poskytuje ŠKODA AUTO a její cyklistická platforma We Love Cycling. 

ŠKODA WE LOVE CYCLING TÝM 2019


Osmičlenný tým ŠKODA We Love Cycling doplňují vedle Jiřího Ježka také čtyři cyklonadšenci, kteří jsou pevně spjati s mladoboleslavskou automobilkou. Pavel Kašpar je koordinátorem prodeje programu ŠKODA Plus, František Louda z oddělení Technického vývoje, Marek Křepelka je nástrojařem a Petr Obrázek je součástí oddělení vývoje agregátů v automobilce ŠKODA. Tým pak doplňuje ještě výherce facebookové soutěže ŠKODA Jiří Baloušek, cestovatel Michael Kamermeier a Miss České republiky 2016 a modelka Andrea Bezděková.

„Když jsem poprvé slyšela, co mě čeká, napadlo mě, že jsem se měla začít připravovat už před rokem. Když však slyšíte, s jakým příběhem se utkala Alex, víte, že fyzický trénink je v tomto případě na druhém místě. Srdce, odhodlání a tým, který funguje na principu jeden za všechny, všichni za Alex, je hlavně morálním tréninkem. To je náš hnací motor,“ prohlásila Andrea Bezděková a její týmový parťák Majk k tomu dodává:

„Pokud někdo porazí svůj osud, tak jako jej porazila Alex, pak tým, jehož je patronkou, nemůže fungovat jinak než na základech přátelství, semknutí a pomoci. Přesně na těchto principech je postaven Metrostav Handy Cyklo Maraton. Jsem hrdou součástí nadšenců, kteří si uvědomují, že samotným vítězstvím je TÝM,“ říká Michal Kamermeier alias Majk na cestách.

INFORMAČNÍ KANÁL ŠKODA AUTO A WE LOVE CYCLING.CZ

Metrostav Handy Cyklo Maraton 2019 startuje v úterý 30. července v 11 hodin u budovy Metrostavu v Koželužské 4 v Praze 8 a končí 3. srpna na Kampě, kde se sejdou všichni účastníci včetně ŠKODA We Love Cycling Týmu na závěrečném happeningu. Věříme, že nebudete chybět v cílové rovince a podpoříte všechny týmy, které nebudou šlapat do pedálů kvůli vlastnímu úspěchu, ale pro podporu všech těch, jejichž srdce a těla na plné čáře porážejí překážky, předsudky a mnohdy i vlastní osud.

O průběhu celého maratonu se dozvíte na sociálních sítích ŠKODA AUTO Česká Republika a We Love Cycling a na webových stránkách www.skoda-handy.cz a www.welovecycling.cz.


Zdroj a foto: TZ WLC
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Nejlepší okamžiky - 2024 Absa Cape Epic
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Galaxy Whip
27.03.2024 | Kategorie: ostatní
Novinka Whip mezi oblíbenými BMX koly značky GALAXY se staví na pozici top modelu zejména díky materiálu rámu a vidlice, kterým je v tomto případě ušlechtilá Cr-Mo ocel.
Cannondale Scalpel 2024: Nový přístup k XC závodnímu kolu
27.03.2024 | Kategorie: MTB
Cannondale, známý svými inovativními řešeními v oblasti horských kol, představuje svůj nejnovější model pro rok 2024 - Scalpel. Toto kolo přichází s několika významnými aktualizacemi, které by mohly změnit hru v oblasti cross-country (XC) závodů.
AKCE TÝDNE: nejvýhodnější týdenní nabídky (25.3-31.3.2024)
25.03.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne

Vítejte v novém týdnu plném neodolatelných slev! Přinášíme Vám exkluzivní výběr nejlepších nabídek, které si nesmíte nechat ujít. Objevujte s námi ty nejzajímavější produkty, které splní všechna Vaše očekávání a ještě více.


Beers a Grotts slaví vítězství v Cape Epic, Stošek s Vakočem vybojovali osmé místo
24.03.2024 | Kategorie: MTB

Jubilejní dvacátý ročník prestižního závodu dvojic Cape Epic vyvrcholil vítězstvím domácího jihoafrického jezdce Matthewa Beersa a jeho amerického kolegy Howarda Grottse. Nejlepšími Čechy se stali Martin Stošek a Petr Vakoč, kteří vybojovali osmou příčku. 

 
» více novinek a videí