ŠKODA Pražský MTB pohár startuje v neděli 19. března

ŠKODA Pražský MTB pohár startuje v neděli 19. března

Datum vydání: 13.03.2023

Je nepsaným pravidlem české bikové scény, že úvodní podnik ŠKODA Pražského MTB poháru každoročně zahajuje tuzemskou závodní sezónu v olympijském XCO.

A stejně tak je tomu i letos. V neděli 19. března v lokalitě Traily Motol - „Jízda pod napětím“ vstoupí volnočasový seriál pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů včetně cyklistů s handicapem, do své jedenácté sezóny závodem nazvaným Velká cena NUTREND Specialized!

Letmý pohled do plnících se startovních listin závodu napovídá, že biková sezóna 2023 začne už od začátku pěkně zostra. Registrační systém eviduje pro úvodní motolský závod, týden před uzavřením přihlášek, téměř čtyři stovky bikerů všech věkových a výkonnostních úrovní z celé naší republiky i zahraničí. 
 
Jarní závody pražského seriálu využívá každý po svém. Profesionálové a výkonnostní závodníci vnímají start jako kvalitní trénink a rozjetí před důležitými závody sezóny s možností otestovat v závodní zátěži materiál i svou připravenost po dlouhé zimní pauze, mládežnické týmy mají konečně možnost porovnat se s konkurencí a zástupci četné bikové komunity kategorií hobby a Masters většinou vstupují do závodu s nadhledem a cílem dobře si zazávodit ve skupině podobně „postižených“ nadšenců.
 

 
Lokalita Traily Motol – „Jízda pod napětím“ je nejmladším okruhem v úzkém portfoliu pražských areálů, kde je možné závod rozměrů ŠKODA Pražského MTB poháru uskutečnit. Traily jsou zasazeny do výseku koridoru pod vedením kabelů vysokého napětí. Areál vzniknul během koronavirové pandemie, je celoročně udržovaný a využívaný širokou cyklistickou veřejností. O budování trailů, údržbu i pořádání závodů se starají členové týmu NUTREND Specialized Racing v čele s reprezentačním trenérem Viktorem Zapletalem, který do architektury trailů začleňuje zajímavé prvky světových bikových tratí. Nedělní závod se pojede na okruhu totožném s minulým rokem, větší změny a úpravy plánuje pořadatelský tým až na další sezónu, kdy by zároveň také mělo dojít k prodloužení trailů. Závodní okruh měří 3200 metrů a během jednoho okruhu závodníci překonají převýšení 110 metrů.         
 
Na sobotní i nedělní den předpovídají meteorologové v Praze jarní, slunečné počasí s teplotami kolem 15 stupňů. Tréninky na trati jsou možné kdykoliv během týdne, závodní okruh je přehledně viditelný celoročně umístěným značením.
 
Vyznačení okruhu páskou a značení dětských okruhů bude hotové v pátek. Vzhledem k velkému množství týmů a bikerů, kteří do Motola přijíždějí trénovat prosí pořadatelé o ukázněnost řidičů a parkování vozidel výhradně na dolním parkovišti. Respektujte, že pro celý areál platí dopravní omezení pohybu vozidel. 
 
Registrace do závodu je možná do pátku 17.3. 12:00 hodin na sportt.cz.     
Rozpis závodu, vypsané kategorie, časový program na prahamtb.cz.
          
TERMÍNY ZÁVODŮ ŠKODA Pražského MTB poháru 2023:
 

• neděle 19.března    Motol            Velká cena NUTREND SPECIALIZED 
• pondělí 1.května     Kbely            Velká cena MČ Praha Kbely, Mistrovství Prahy 
• sobota 3.června      Zličín            Velká cena Café Calabrone, Akademické MČR
• neděle 4.června      Zličín            O pohár starostky MČ Praha Zličín 
• neděle 3.září           Libuš            O pohár MČ Praha Libuš
 
Zdroj a foto: TZ SKC Praha



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (22.4-28.4.2024)
21.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
V novém týdnu Vám opět přinášíme svěží dávku výhod a jedinečných příležitostí! Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
» více novinek a videí