ŠKODA Pražský MTB pohár se připravuje na finálový závod v Libuši!

ŠKODA Pražský MTB pohár se připravuje na finálový závod v Libuši!

Datum vydání: 30.08.2023

Tradiční závod v pražské Libuši – Písnici „O pohár Městské části Praha Libuš“ určí celkové vítěze a majitele unikátních pohárů s pražskou dlažební kostkou jedenáctého ročníku volnočasového seriálu horských kol v olympijském cross country pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů, ŠKODA Pražský MTB pohár.
 
Přírodní bikový okruh podél potoka Písnice bude dějištěm finálového závodu ŠKODA Pražského MTB poháru, který rozhodne o celkových vítězích ve všech 24 vypsaných kategoriích, včetně prestižní soutěže týmů. 

Trať v Libuši je celoročně udržovaná a využívaná díky týmu SK VELO Praha, vedeného Karlem Kubínem a tento tým je také pořadatelem finálového závodu. Nádherné, divoké údolí libušského potoka neznalého návštěvníka nutí k zamyšlení, zda se opravdu nachází v metropoli hlavního města. Bikový okruh kopíruje lesní pěšiny a cesty, využívá členitý terén a obsahuje vše, co činí MTB tak vyhledávanou a atraktivní disciplínou: traily v lesních pasážích, náročný výjezd, adrenalinový sjezd i úseky, kde mohou jezdci „založit“ a upřednostnit své tempařské vlastnosti.   
 
„Trať zůstává ve většině stejná s minulými ročníky“ informuje ředitel závodu Karel Kubín. „Ovšem mění se díky své přírodnosti, tak jak pracuje sama příroda, takže obsahuje celou řadu úseků, zatáček a nerovností, které budou pro jezdce novinkou. Cíleně jsme upravili okruh žákovských kategorií, který je delší, techničtější a závod žáků tak bude spravedlivější i divácky zajímavějšíPro jezdce starších kategorií pak máme připravenou volbu přejezdu potoka, kde mohou volit brod nebo lávku“ doplňuje Karel Kubín.      
  
Finálový závod slibuje atraktivní podívanou, jezdce v jednotlivých kategoriích dělí jenom minimální bodové rozdíly, vše je otevřené a o celkových vítězích rozhodne skutečně momentální forma, připravenost a zvládnutí finálového závodu. 

To samé se týká sledované soutěže v kategorii týmů. O pouhý bod vede soutěž pražský Rexonic před silnými mládežnickými celky Author Team Stupno a Cycling Academy Tábor. Ovšem minimální bodová ztráta dělí i řadu dalších celků a z minulosti víme, že favorizované kluby většinou nedokázaly udržet své vedení a v emotivní atmosféře a psychickém tlaku finálového závodu podlehly svým soupeřům.    
   

Zázemí závodů v Libuši – Písnici nedisponuje prostorem, který by dokázal akceptovat požadavky vysoké návštěvnosti, kterou Pražský MTB pohár ve své současné podobě má. Veškeré zázemí je rozdělené do mnoha menších prostorů a parkovacích míst v obci Písnice, pro parkování závodníků je vyčleněné parkoviště u základní školy v ulici Ladislava Coňka. Pořadatelé v této souvislosti prosí a žádá všechny návštěvníky a týmy o ukázněnost a důsledné respektování pokynů pořadatelů, pořadatelské služby a policie. 

Organizátoři Pražského MTB poháru pak s velkým respektem děkují obyvatelům Libuše a Písnice za toleranci vůči souvisejícím opatřením a velmi si váží dlouhodobého sportovního nadšení, které tyto krásné a sympatické městské části mají. 
 
Trénink na trati: sobota po celý den    
Rezervace týmového prostoru: info@skvelopraha.cz.
Registrace pouze online do pátku 1.9. (!!!) na sportt.cz.
Propozice na prahamtb.cz.
Průběžné pořadí ŠKODA Pražského MTB poháru na sportt.cz-
Průběžné pořadí ŠKODA Pražského MTB poháru soutěž týmů na sportt.cz.
          
TERMÍNY ZÁVODŮ ŠKODA Pražského MTB poháru 2024: 
sobota   6. dubna  XCC    Traily Motol            Velká cena NUTREND SPECIALIZED
neděle   7. dubna  XCO    Traily Motol             Velká cena ŠKODA AUTO  
sobota 27. dubna  XCO    Bike Arena Zličín     Velká cena Café Calabrone  
neděle 28. dubna  XCO    Bike Arena Zličín     O pohár MČ Praha Zličín 
středa 1. května   XCO     Kbely                     KNAUF Velká cena MČ Praha Kbely  
neděle 8. září        XCO    Libuš                     O pohár MČ Praha Libuš


Foto: Pavel Křikava, zdroj: TZ pořadatelé 
Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Colnago G4-X: Aerodynamické prvky i na gravel kole
01.05.2024 | Kategorie: ostatní, silniční
Colnago, prestižní italský výrobce jízdních kol, právě oznámil vydání svého nejnovějšího modelu, Colnago G4-X 2024. Tento model představuje nejnovější inovace a technologie v oblasti cyklistiky a slibuje, že posune hranice toho, co je možné na kole dosáhnout.
Stevens E-Maverick
01.05.2024 | Kategorie: MTB
Lehký a hravý pro maximální zábavu na stezce - to bylo zadání pro vývoj nové řady E-Maverick Light Assist e-fully.
Vydařený bikový víkend na Zličíně a pokračování ŠKODA Pražského MTB poháru už ve středu
30.04.2024 | Kategorie: MTB
ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval vydařeným víkendem v téměř ideálním cyklistickém počasí na Zličíně. Závodů se účastnilo velké množství ​bikerů z celé republiky.
Prima CUP na Dolní Moravě nebude jen o cyklistice, užije si ho každý
29.04.2024 | Kategorie: MTB
Dolní Morava se stane již po šesté dějištěm seriálu horských kol Prima CUP a jak už zde bývá zvykem, cyklistika nebude pouze jedinou možností, jak si užít druhý červnový víkend.
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (29.4-5.5.2024)
29.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne. 
» více novinek a videí