ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval v Lesoparku Letňany druhým kolem!

ŠKODA Pražský MTB pohár pokračoval v Lesoparku Letňany druhým kolem!

Datum vydání: 04.05.2023

Druhým kolem pokračoval volnočasový seriál horských kol v olympijském cross​ country pro všechny věkové a výkonnostní kategorie, včetně cyklistů s handicapem, ŠKODA Pražský MTB v areálu trailů Lesoparku Letňany.

V hlavním závodě žen a mužů slavili vítězství Jana Czeczinkarová (Berria Vittoria Factory Team) a Petr Šich (Superior Riders). Závod byl zároveň vypsán jako Mistrovství Prahy pro kategorie žáků, kadetů a juniorů a ve vloženém závodě se uskutečnilo také Mistrovství České republiky neslyšících cyklistů. 
 
Slunečný jarní den vítal účastníky druhého kola ŠKODA Pražského MTB poháru v lokalitě Lesoparku Letňany. Pořadatelský tým Kbely Cycling Team vedený Miroslavem Svobodou připravil ve spolupráci s Městskými částmi Kbely a Letňany tradiční trať na „Pahorku“, který je bohužel jediným oficiálně vybudovaným trailovým areálem pro širokou komunitu bikerů v Praze, což je zoufale málo, když uvážíme, jak početná je cyklistická základna našeho hlavního města. 
 
Pořadatelský tým ŠKODA Pražského MTB poháru zvolil pro druhý závod netradiční závodní den – sváteční pondělí. Důvodem byla snaha vyhnout se termínovým kolizím v přeplněném kalendáři MTB a zároveň i ve spolupráci s pořadateli Českého MTB poháru navázat na pohárový závod v Městě Touškově a prodloužit tak závodní víkend v dostupné vzdálenosti bikerům z celé naší republiky i ze zahraničí, což se podařilo. 
 
Od časného dopoledne se na závodní čáru stavěli závodníci všech věkových kategoriích a v cíli se shodně netajili svým vyčerpáním a překvapením z obtížnosti zdánlivě jednoduchého okruhu. Krátká, prudká stoupání a časté změny směru činí z trati v Letňanech velmi obtížnou záležitost, pokud trať jezdec absolvuje v závodním tempu. V hlavním závodě žen a mužů se s nástrahami nejlépe vypořádali česká reprezentantka a úřadující Mistryně republiky Jana Czeczinkarová a Petr Šich.   
 
Prestižní souboje pak sváděli žáci, kadeti a junioři pražských klubů o tituly Mistrů Prahy a unikátní dres do sbírek svých úspěchů.
 
Dramatickým způsobem se vyvíjí soutěž týmů. S jednobodovými odstupy jsou za sebou seřazeny silné celky: Author Team Stupno, Rexonix Racing Team, Expres cz Tufo Team Kolín a Adastra Cycling Team.
 
Vložené Mistrovství republiky neslyšících ovládnul český reprezentant Jan Čapek (SK SKIVELO neslyšících Olomouc) před oddílovými kolegy, Pavlem Pastrnkem a Františkem Kocourkem.  
ŠKODA Pražský MTB pohár bude pokračovat třetím a čtvrtým kolem na Zličíně 3. a 4. června. Sobotní závod bude vypsán jako Akademické Mistrovství České republiky. 
      
Výsledky 2. kola ŠKODA Pražského MTB poháru na sportt.cz.
Průběžné pořadí ŠKODA Pražského MTB poháru na sportt.cz.
Průběžné pořadí ŠKODA Pražského MTB poháru soutěž týmů ZDE.

TERMÍNY ZÁVODŮ ŠKODA Pražského MTB poháru 2023 
• neděle 19.března - Motol - Velká cena NUTREND SPECIALIZED 
• pondělí 1. května - Kbely - Velká cena MČ Praha Kbely, Mistrovství Prahy, MČR neslyšících cyklistů 
• sobota 3. června - Zličín - Velká cena Café Calabrone, Akademické MČR
• neděle 4. června - Zličín - O pohár starostky MČ Praha Zličín 
• neděle 3. září - Libuš - O pohár MČ Praha Libuš

Zdroj: TZ SKC Praha, foto: Pavel Křikava


Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

Američan Blevins a Švédka Rissvedsová triumfují v cross country v Mairipoře
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Po úvodním závodě short tracku se závodníci v Mairipoře opět sešli na startu, tentokrát na cross country. Mezi muži si pro vítězství dojel Američan Christopher Blevins, zatímco u žen triumfovala Švédka Jenny Rissvedsová. 
AKCE TÝDNE: Nejvýhodnější týdenní nabídky (15.4-21.4.2024)
15.04.2024 | Kategorie: ostatní, akce týdne
Nový týden, nová vlna slev! Přinášíme Vám čerstvou dávku výhod a jedinečných příležitostí. Pojďte s námi objevovat nejnovější a nejatraktivnější nabídky týdne.
Úvodní závod seriálu Prima CUP přilákal téměř tisíc závodníků
15.04.2024 | Kategorie: MTB
Závodem Decathlon Hradec Králové odstartoval v sobotu 13. dubna desetidílný seriál horských kol Prima CUP.
Gaze a Richards triumfují v úvodním závodě Světového poháru horských kol v Mairiporu
14.04.2024 | Kategorie: MTB

Světový pohár horských kol odstartoval v brazílském městě Mairipora napínavým závodem short tracku pro elitní kategorie. Evie Richards z týmu Trek Factory a mistr světa Samuel Gaze z Alpecin Deceuninck triumfovali na náročné trati, předznamenávajíc tak další události v seriálu. 

 
Allegro TEST: Giant Reign 1
13.04.2024 | Kategorie: MTB, Testy
Giant letos představil mnoho novinek. My jsme si posvítili na Giant Reign z roku 2023. Reigna jsme vzali do jeho přirozeného prostředí, a to do závodního nasazení na pořádný kopec.
» více novinek a videí