ŠKODA Pražský MTB pohár bude pokračovat bikovým víkendem na Zličíně!

ŠKODA Pražský MTB pohár bude pokračovat bikovým víkendem na Zličíně!

Datum vydání: 31.05.2023

Bikový vík​end čeká volnočasový seriál horských kol v olympijském cross country pro všechny věkové a výkonnostní kategorie, včetně cyklistů s handicapem, ŠKODA Pražský MTB pohár. 

V sobotu a v neděli 3. a 4. června na Zličíně proběhne 3. a 4. pohárové kolo. V sobotním programu zároveň odstartuje prestižní Akademické Mistrovství České republiky a už ve čtvrtek 1. června se v rámci doprovodného programu mohou zájemci účastnit  Zličínského krosu. 
 
Calabrone Bike Aréna bude během víkendu 3. a 4. června dějištěm třetího a čtvrtého kola ŠKODA Pražského MTB poháru. Trať na Zličíně je z pohledu českých bikových tratí značně specifická. Je zasazena do rovinatého prostředí, je doslova protkána klopenými zatáčkami, dropy, řadou dalších technických prvků a co je podstatné, je záměrně postavena tak, aby jí bylo možné jezdit oběma směry. To umožňuje pořádání dvou odlišných závodů na jediném okruhu. 
 
Čistě statisticky nejsou tabulkové hodnoty zličínského okruhu nijak závratné a na tváři nepoučeného cyklisty budí spíše pohrdavý úsměv - převýšení na jeden okruh činí pouhých 6 metrů! Tento dojem se ale z pohledu jezdce rychle mění, pokud absolvuje trať opakovaně v rychlém nebo dokonce v závodním tempu. To se pak z okruhu stává náročná záležitost a technické prvky se jeví v úplně jiném světle než z pohledu tréninkového. Jezdci absolvují většinu závodu kontaktním způsobem, kde nástup střídá nástup a závodník je nucený nejenom pečlivě regulovat své tempo, ale musí zvládnout i taktickou stránku závodu. Jakákoliv, byť drobná ztráta koncentrace může generovat chybu, která je v takto rychlém závodě tvrdě trestána ztrátou pozice.

„Letošní ročník jsme více zaměřili na diváky, resp. divácké zóny“ říká ředitel závodu a také stavitel zličínských tratí, Martin Jarouš. „Vytvořili jsme novou pasáž Dirty Trail, která je divácky přehledná z jediného místa a představuje technicky nejtěžší místo na trati“ dodává Martin jehož tým Calabrone zličínský areál celoročně udržuje pro trénink a volnočasové ježdění široké cyklistické veřejnosti. 

Sobotní program ŠKODA Pražského MTB poháru bude obohacený o Akademické Mistrovství České republiky. Vzhledem ke skutečnosti, že řada vynikajících českých bikerů a reprezentantů studuje zároveň i vysokou školu, očekává se účast zvučných jmen, včetně úřadujícího Mistra republiky do 23 let a zároveň i národního šampiona v disciplíně Short Track, Jana Zatloukala. Další reprezentanti zase chtějí využít zličínské závody ke kvalitnímu, intenzivnímu tréninku před náročným závodním programem v měsíci červnu.  
 
Součástí doprovodného programu bude běžecký závod na trati ŠKODA Pražského MTB poháru, který se uskuteční ve čtvrtek 1. června od 18:30 hodin. Z tohoto důvodu bude trať ve čtvrtek od 18:00 hodin uzavřena pro cyklistický trénink.
 
Tréninky na trati jsou, mimo čtvrteční večer, možné kdykoliv v průběhu týdne, pro závod bude trať vyznačena v pátek po poledni. Pořadatelé žádají všechny účastníky o spolupráci, součinnost a ohleduplnost s ohledem na vysoký počet startujících a návštěvníků areálu a opakovaně upozorňují, že registrace pro závod je možná pouze formou online!
 
Meteorologové předpovídají na bikový víkend slunečné počasí s teplotami do 23 stupňů. Využijte krásného počasí a přijeďte si zazávodit nebo podpořit své svěřence a můžete vzít celou rodinu, přírodní koupaliště a navazující síť cyklostezek přímo v Bike aréně Calabrone s celodenními závody nabízejí příjemně strávený čas pro všechny.     
 
Registrace týmového stání tel: +420 777 406 363
Registrace online pro 3. závod ŠKODA Pražského MTB poháru v sobotu 3.6. na sportt.cz
Registrace online pro 4. závod ŠKODA Pražského MTB poháru v neděli 4.6. na sportt.cz
Registrace online pro závod AMČR v sobotu 3.6.na sportt.cz
Průběžné pořadí ŠKODA Pražského MTB poháru na sportt.cz
Průběžné pořadí ŠKODA Pražského MTB poháru soutěž týmů na docs.google.com

TERMÍNY ZÁVODŮ ŠKODA Pražského MTB poháru 2023 
• neděle 19.března - Motol - Velká cena NUTREND SPECIALIZED 
• pondělí 1.května - Kbely - Velká cena MČ Praha Kbely, Mistrovství Prahy, MČR neslyšících cyklistů 
• sobota 3.června - Zličín - Velká cena Café Calabrone, Akademické MČR
• neděle 4.června - Zličín - O pohár starostky MČ Praha Zličín 
• neděle 3.září - Libuš - O pohár MČ Praha Libuš 
 
Zdroj: TZ SKC Praha, foto: Barbora Klap



Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 


Reklama 

Reklama 

Reklama 


Aktuální novinky a videa

DT Swiss představil nový Ratchet DEG Freehub s vůbec nejnižším záběrovým úhlem
19.04.2024 | Kategorie: ostatní
DT Swiss, světový lídr v oblasti cyklistických komponentů, představil svůj nejnovější produkt - Ratchet DEG freehub. Tento freehub je výsledkem dlouhých let vývoje a inovací, které DT Swiss přináší do světa cyklistiky.
Světový pohár horských kol na Vysočině spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
19.04.2024 | Kategorie: MTB
Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě odstartuje již 24. 5. 2024!
Když vozík, tak jednokolka – proč se vyplatí na ně přesedlat
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Táhnout za sebou na kole vozík nemusí být otrava. Pravda, když se řekne cyklovozík, každému hned naskočí obrázek neforemné dvoukolové boudy s praporkem, která ztěžuje předjíždění na už tak úzkých a vybombardovaných okrskách.
Zahájení cykloturistické sezóny s Harmony a CykloŠvec v Písku
18.04.2024 | Kategorie: ostatní
Zveme vás na ZAHÁJENÍ CYKLOTURISTICKÉ SEZÓNY v Písku v sobotu 20. 4. 2024.
Yeti SB165 2024 nově v mullet konfiguraci
17.04.2024 | Kategorie: MTB
Yeti SB165 2024 je nejnovější přírůstek do rodiny horských kol Yeti, který přináší několik inovací a vylepšení. Toto kolo je určeno pro náročné terény a bike parky a je navrženo tak, aby poskytovalo vynikající jízdní vlastnosti a vysoký výkon.
» více novinek a videí