ŠKODA AUTO Dolní Morava: Záruka nezapomenutelného cyklistického zážitku!

ŠKODA AUTO Dolní Morava: Záruka nezapomenutelného cyklistického zážitku!

Datum vydání: 29.05.2019

ŠKODA AUTO D​olní Morava, tak je pojmenován nový závod pod taktovkou seriálu horských kol NOVA CUP 2019, který se uskuteční 1. června 2019. 

Premiérový závod se odehraje v prostředí Kralického Sněžníku, třetího nejvyššího pohoří České republiky, uprostřed panenské přírody a je vhodný pro všechny věkové kategorie. Nejdelší trasa závodu měří 100 kilometrů, střední 55 kilometrů a pro rodiny s dětmi je přichystána Nova jízda s 16 kilometry.
 

 
Na nejdelší trase odstartují jezdci směrem ke Stezce v oblacích a Tetřeví hoře. Dál po hraničním hřebenu zábavným sjezdem do Kladského sedla, odkud pokračují na Rychlebské stezky. Po několika kilometrech jízdy po hraničním přechodu pojedou až k Białe Kopě, přes Smrk a Kunčickou horu zpět ke Kralickému Sněžníku, poté přes stoupání na Malý Sněžník a Klepač a sjedou zpět na Dolní Moravu.

“Na Dolní Moravě se podíváme nejvýš z českých maratonů (pozn. Malý Sněžník 1326 m). Absolvujeme zde stoupání na Malý Sněžník. Během závodu se budeme kochat výhledy na Praděd, Orlické a Stolové hory a Suchý vrch. Perličkou na dlouhé trase bude v Rychlebských horách také jeden z nejdelších přírodních hřebenových trailů u nás,” upřesňuje trasér závodu Véna Hornych. 

Kratší variantou je trasa B o délce 55 kilometrů. Účastníci se zde vydají stejným směrem pod Stříbrnické sedlo a absolvují zábavný sjezd do Głęboké Jamy. Poté kolem Sušiny na polskou stranu, kde se zkráceně napojí na trasu a objedou levotočivě Kralický Sněžník a zamíří přes Malý Sněžník do cíle.
 

 
Varianta kratší trasy na 16 kilometrů nabídne také jedinečný zážitek z jízdy. Vrcholem trasy budou vodopády Malé Moravy a odměnou bude následný sjezd po single trailu zpět na Dolní Moravu.

„Účast na jednotlivých trasách máme početně omezenou z toho důvodu, že závod se odehrává v Národní přírodní rezervaci Kralický Sněžník a my na to musíme brát ohled. Jezdcům z dlouhé trasy zaručujeme pravý moutain biking a zbylé trasy si užijí monumenty jedinečné přírody. Možností je i účast na Nova jízdě na e-biku. Komfortní zázemí nám zajistí místní ski areál u chaty U Slona,“ upřesňuje z organizačního týmu Filip Švestka.

Účast v závodě již potvrdil hokejový brankář Dominik Hašek, sportovní moderátor Štěpán Sokol, cyklokrosař Emil Hekele a několik českých maratonců ve složení Filip Adel, Jan Jobánek, Marek Rauchfuss, Michal Kaněra a bratři Fojtíkové.

 
Organizátoři nezapomínají, že 1. červen patří tradičně dětem. Pro ty budou připraveny v areálu U Slona dětské závody. Na své si přijdou věkové kategorie od útlého věku až do 12 let. Všechny děti účastnící se dětských závodů, jak je i letos zvykem, startují zdarma díky Chupa Chups.
 
Každému závodníkovi je v rámci startovného zaručen nadupaný startovní balíček. Kromě startu na vybrané trase a zpracování výsledků dále obdrží teplé jídlo, pivo a limo z Havlíčkobrodského pivovaru Rebel a italskou kávu Segafredo.


 
Každý, kdo absolvuje jednu ze zmíněných tras, se může zařadit do slosování o hodnotné ceny. V tombole se objeví voucher na víkendový pobyt do Hotelu Chateau Kotěra, mobilní nízkotlaký čisticí stroj s bateriovým pohonem Kärcher OC, kávovar Segafredo a cyklonavigace
 Mio. Hlavní cenou je kolo značky Head.
 
Seriál NOVA CUP 2019 pokračuje dle kalendáře:
 
01. 06. – ŠKODA AUTO Dolní Morava
15. 06. – ŠKODA AUTO Sázava
03. 08. – SEGAFREDO Sahara Race
14. 09. – ČP XCM Harrachov
28. 09. – MITAS Gočárovy schody
05. 10. – ZP 211 Mikulov
29. 11. – Závěrečné vyhlášení (Aldis Hradec Králové)







Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím souborů cookies pro marketingové účely.Více informací
beru na vědomí
Reklama ► 



Reklama 

Reklama 


Reklama 


Aktuální novinky a videa

Na Zličíně pokračuje ŠKODA Pražský MTB pohár 3. a 4. kolem
25.04.2024 | Kategorie: MTB
Dvojzávodem v oblíbené lokalitě Bike parku Calabrone Zličín pokračuje 27. a 28. dubna volnočasový seriál horských kol ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů. Sobotní závod je vypsán také jako Mistrovství Středočeského kraje.
CykloStar na Prague Bike Festu již tento víkend
24.04.2024 | Kategorie: ostatní
Prague Bike Fest se již příští víkend vrací po úspěšné premiéře minulý rok na pražské Výstavište, kde na vás bude čekat dvoudenní program.
Skvělá cyklistika a tombola o kolo. To je závod Merida Stolové hory
23.04.2024 | Kategorie: MTB
V neděli 26. května ožije malebná oblast Machova na Náchodsku třetím závodem cyklistického seriálu Prima CUP.
Stevens E-inception AM 8.7.1 GTF pro all mountain dobrodružství
23.04.2024 | Kategorie: MTB
Do kopce i z kopce s maximálním výkonem: to je možné s kolem STEVENS E-Inception AM 8.7.1 GTF s pohonem Bosch s plnou integrací pomocí smart systému.
SP MTB v Araxá: Andreassen a Battenová vládnou horským kolům, čeští závodníci sbírají body pro OH
22.04.2024 | Kategorie: MTB

Závod Světového poháru v cross country horských kol poprvé startoval v brazilském Araxá a přinesl s sebou dramatické momenty a zajímavé výkony. vítězství si odvezli Simon Andreassen a Haley Batten.

 
» více novinek a videí